Râsetele sau convorbirile telefonice, interzise la căsătoriile civile într-o regiune a Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vâlcu, tigăi pentru Pieleanu ca să-i treacă Omicron
/ Foto Pexels
Vâlcu, tigăi pentru Pieleanu ca să-i treacă Omicron / Foto Pexels
Regiunea Rostov, din sudul Rusiei, a interzis râsetele sau discuţiile la telefon în timpul căsătoriilor civile, au informat mass-media locale citate marţi de EFE.

Documentul oficial, aprobat de deputaţii locali şi citat de portalul Donnews, notează că ceremonia nu se poate prelungi mai mult de 40 de minute şi trebuie să respecte anumite reguli.

Participanţii trebuie să aibă grijă și de pantofi

Astfel, în afară de a evita râsetele, convorbirile telefonice sau exclamaţiile, participanţii trebuie să aibă grijă să nu vină cu 'pantofii murdari' şi să nu aibă accesorii voluminoase, precum genţi, rucsacuri sau pachete mari. În timpul cununiei civile este de asemenea interzisă plimbarea prin sală, sau intrarea şi ieşirea din încăpere.

Este de asemenea total interzis consumul de alimente sau de băuturi alcoolice, precum şi fumatul în timpul ceremoniei. Orice pagubă materială adusă clădirii publice, în care se desfăşoară căsătoria civilă, va fi sancţionată în consecinţă, potrivit respectivului document.

 

Citește și: Nunțile în România vs. străinătate. Opulența noastră și rezistența fizică întrec tot Occidentul / video

În România, dacă vrei să faci o nuntă „clasică”, trebuie să ai ceva anduranță.

La români, nunțile încep de după-amiază și țin până a doua zi dimineață. O petrecere de nuntă este un adevărat maraton și îți trebuie rezistență să faci față meselor copiase, dansurilor și efectiv evenimentului care durează ore bune până noaptea târziu. Foarte puțini români aleg să-și facă o nuntă mică, cu 20-30 de invitați. Majoritatea preferă sute de invitați, opulență și exces.

Opulența de la nunțile românilor

Despre acest subiect, jurnalistul Val Vâlcu a făcut un scurt comentariu spunând că „în străinătate, nunțile sunt altfel” pornind de la ideea lui Alfred Bulai care a zis, în emisiunea „Nod în papură” de la DC News, că „românii au un tip special de a petrece”. Sociologul a zis, de exemplu, că la nuntă mereu este mâncare mult mai multă decât poți mânca.

Jurnalistul Val Vâlcu a completat amintind că în Occident lumea se strânge doar la un pahar de șampanie și la câteva fursecuri după amiază, iar seara oamenii se retrag spre case, în timp ce în România o petrecere este și un „exercițiu de anduranță”. „Vorbim și de efortul fizic. Nu înțeleg de ce începe seara târziu și ține până dimineață. În România, trebuie să te pregătești pentru o astfel de petrecere, este chestie de rezistență fizică”, a mai zis jurnalistul Val Vâlcu. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel