Raport favorabil din partea CE privind implicarea României în combaterea și spălarea banilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
raport
raport

În perioada 12 - 16 decembrie 2011, a avut loc la Strasbourg, Franţa, cea de-a 37-a reuniune plenară a Comitetului Moneyval - Consiliul Europei, comitet specializat pe probleme de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului.

În ultima zi a reuniunii, 16 decembrie, a fost dezbătut şi adoptat cel de-al doilea Raport de Progres al României în cadrul rundei a treia de evaluare. Raportul a evidenţiat progresele legislative şi instituţionale înregistrate, în perioada decembrie 2009 – decembrie 2011 de autorităţile române implicate în prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. Totodată, delegaţia română a prezentat recentele modificări legislative adoptate şi rezultatele concrete înregistrate în perioada de referinţă, fapt apreciat de către delegaţiile interveniente, de Secretariatul Moneyval şi de către experţii ştiinţifici prezenţi, raportul fiind adoptat, fără observaţii, în cadrul reuniunii plenare.

De asemenea, delegaţia României, prin dl. Alexandru Codescu, reprezentant al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, a reuşit să obţină un nou mandat de membru al Biroului Comitetului, prin vot secret, cu peste 75% din totalul voturilor exprimate de către delegaţiile statelor membre. Biroul Comitetului este structura de conducere care asigură buna desfăşurare a lucrărilor şi asistă preşedintele în propunerea şi fundamentarea deciziilor ce se iau în cadrul reuniunilor.

În acest context, trebuie remarcate eforturile consecvente depuse de către Ministerul Justiţiei, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Ministerul Afacerilor Externe, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Serviciul Român de Informaţii, Banca Naţională a României, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, care au făcut posibilă înregistrarea acestui succes.Comunicat de presă referitor la cea de-a 37-a reuniune plenară a Comitetului Moneyval - Consiliul Europei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel