Data actualizării:
Data publicării:

NOU VAL de pandemie la toamnă. Raed Arafat: De asta depinde dacă vom avea sau nu!

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Doctorul Raed Rafat coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI a declarat că situația privind izolarea ar putea fi prelungită: "totul depinde de noi. Cum ne comportăm în perioada Pascală. Dacă evităm socializarea putem înregistra o scădere a cazurilor".

"Nu putem exclude un posibil nou val în toamnă. Totul depinde de noi să păstrăm distanțarea socială, să respectăm deciziile autorităților. S-ar putea să avem sau nu un nou val de îmbolnăviri în toamnă. Virusul nu va dispărea", a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus.

"În ceea ce privește purtarea măștilor, odată cu o posibilă relaxare a măsurilor, acestea vor intra în normalitate așa cum este deja în țările asiatice", a mai spus Raed Arafat.

"În linia întâi avem medici, asistenți, ambulanțieri, pompieri. Infectarea poate avea mai multe motive. Uneori este inevitabilă, dar trebuie respectate procedurile. Unii pacienți sunt asimptomatici. Vin la spital pentru alete probleme și pe parcurs devin simptomatici. Este obligatoriu să spălăm mâinile și să respectăm procedurile", a declarat Raed Arafat. 

"Eu sper că vom fi mai rezervați în această perioadă. Sper că Învierea se va face acasă și nu afară. Sper că oamenii vor fi mai cumpătați în privința a ceea ce și cât consumă. Recomandarea principală este de a sta acasă. Dacă doresc să ia Lumina să păstreze distanța și să se protejeze", a conchis Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel