Radu Țincu, semnal de alarmă: Oricât de mult am vrea să credem că un vaccinat este identic cu un nevaccinat, asta NU se întâmplă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Radu Țincu a vorbit despre noile tulpini ale SARS-CoV-2 și despre recomandarea Centrului american pentru prevenirea și controlul bolilor.

Medicul Radu Ţincu a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 este mai puțin eficient în fața noilor tulpini comparativ cu variantele inițiale.

Astfel, persoanele vaccinate care s-au infectat pot dezvolta simptome specifice bolii, iar medicul a tras un semnal de alarmă și spune că vaccinul nu mare are aceeași eficiență și a recomandat respectarea măsurilor de protecție.

"Faptul că noile variante virale sunt mai agresive din punct de vedere al rezistenței la anticorpi, știm asta, adică nu mai avem aceeași eficiență a vaccinului așa cum a fost dezvoltat pentru variantele inițiale când a apărut coronavirusul. Din această perspectivă, este clar că în următoarea perioadă vom asista la pacienți care, chiar dacă sunt vaccinați, este posibil să dezvolte forme care să fie simptomatice de COVID-19 cu variantele Delta", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1 TV.

Radu Țincu, reacție după recomandarea Centrului american pentru prevenirea și controlul bolilor

Centrul american pentru prevenirea și controlul bolilor a recomandat testarea persoanelor vaccinate în cazul expunerii la virus, chiar dacă acestea sunt asimptomatice. În acest context, medicul Radu Țincu susține că exprimarea "cantități mari" nu este una științifică și că agenția americană ar trebui să indice și niște valori.

"În primul rând, această testare de care spui ar trebui să țină cont de incidența de circulație a bolii în comunitate. Este clar că dacă avem o incidență scăzută asta înseamnă că virusul nu circulă și n-are rost să testezi și vaccinații pentru că, oricât de mult am vrea să credem că un vaccinat este identic cu un nevaccinat, lucrul acesta nu se întâmplă. De ce? Din două motive – un vaccinat nu va dezvolta forme severe de COVID-19 chiar și cu variantele noi, cu Delta, și în al doilea rând trebuie să ne gândim când devine o persoană infectată contagioasă pentru ceilalți", a completat medicul.

Varianta Delta lovește în tinerii nevaccinați. Radu Țincu, semnal de alarmă: Valul patru, mai PUTERNIC cu cât procentul nevaccinaților e mai mare

Recent, medicul a mai spus că noua tulpină Delta a COVID-19 a lovit acolo unde populația tânără nu a fost vaccinată. 

"Trebuie să ne uităm la faptul că nu am reușit să ajungem la un prag de imunizare colectivă de peste 70-80% a populației. Acest lucru determină o populație vulnerabilă la îmbolnăvire și această variantă Delta este mult mai transmisibilă, astfel încât aceste două elemente, transmisibilitate ridicată pe de o parte și pe de altă parte lipsa de imunizare a populației creează premizele ca aceasta să se răspândească cu rapiditate.

Să nu uităm că Marea Britanie care se confruntă cu cea mai mare problemă determinată de această variantă virală a avut o campanie în care populația tânără abia acum a început să primească dozele de vaccin, lucru care a vulnerabilizat persoanele tinere, cu mobilitate foarte mare în a se îmbolnăvi. Și aceste persoane tinere sunt cele care călătoresc în perioada verii, tocmai de aici derivă și îngrijorarea prezentată la Bruxelles de liderii europeni", a mai spus Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel