Putin a vorbit la telefon cu Erdogan, după ce acesta a câștigat alegerile din Turcia. Ce au convenit cei doi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin a vorbit la telefon cu Erdogan, după ce acesta a câștigat alegerile din Turcia. Ce au convenit cei doi / Foto: Kremlin.ru
Putin a vorbit la telefon cu Erdogan, după ce acesta a câștigat alegerile din Turcia. Ce au convenit cei doi / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a vorbit la telefon cu Recep Tayyip Erdogan.

Președintele rus, Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat luni serviciul de presă de la Kremlin, scrie Interfax.

"Vladimir Putin l-a felicitat călduros pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa în funcția de șef al statului, subliniind marea sa contribuție la dezvoltarea relațiilor ruso-turce într-o manieră constructivă și reciproc avantajoasă. S-a remarcat că sprijinul exprimat de poporul turc pentru liderul lor deschide perspective suplimentare pentru extinderea cooperării bilaterale practice în diverse direcții", se arată în comunicat.

"După ce a mulțumit pentru felicitări, președintele Republicii Turcia și-a confirmat, la rândul său, angajamentul de a continua lucrările comune pe întreaga agendă actuală", se arată în comunicat.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, s-a convenit continuarea contactelor personale.

Alți lideri de stat care l-au felicitat pe Erdogan după victoria de la alegerile din Turcia

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a felicitat duminică pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa ca preşedinte al Turciei, spunând că "Franţa şi Turcia au provocări imense de depăşit împreună". Printre aceste "provocări", preşedintele francez citează, pe Twitter, "revenirea păcii în Europa, viitorul Alianţei noastre euro-atlantice, Marea Mediterană".

"Împreună cu preşedintele Erdogan, pe care îl felicit, vom continua să mergem înainte', a adăugat şeful statului francez. De asemenea, cancelarul german, Olaf Scholz, i-a adresat felicitări lui Erdogan pentru realegerea sa la preşedinţia ţării, afirmând că Turcia şi Germania sunt 'aliaţi apropiaţi', ale căror popoare şi economii sunt profund legate".

"Felicitări preşedintelui Erdogan. Împreună dorim să facem să avanseze agenda noastră comună cu un nou elan", a scris cancelarul Scholz pe Twitter. Recep Tayyip Erdogan a fost reales cu 52.14% dintre voturile exprimate, potrivit Înaltului comitet electoral al Turciei.

Și preşedinţii instituţiilor europene şi secretarul general al NATO l-au felicitat duminică seară pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru realegerea sa, exprimându-şi dorinţa de a continua relaţiile dintre organizaţiile lor şi Turcia, notează AFP. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în postări pe Twitter, şi-au exprimat "bucuria" de a "continua dezvoltarea relaţiilor dintre UE şi Turcia". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel