Pune un cartof crud în frigider: trucul este folosit cu succes și în bucătăriile restaurantelor celebre
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune un cartof crud în frigide -  trucul este folosit cu succes și în bucătăriile restaurantelor celebre. Sursa - Pexels
Pune un cartof crud în frigide - trucul este folosit cu succes și în bucătăriile restaurantelor celebre. Sursa - Pexels
Frigiderul devine foarte des o sursă de miros insuportabil. Dar puține gospodine știu că această problemă poate fi rezolvată simplu și ușor, cu ajutorul unui truc.

Pune un cartof crud în frigider și o problemă mare va dispărea. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă, deoarece gospodinele acordă o atenție insuficientă condițiilor de depozitare a produselor.

Cu toate acestea, problema poate fi rezolvată cât ai pocni din degete. Important este să cunoști acest truc obișnuit, care este folosit și în bucătăriile restaurantelor celebre.

Tot ce aveți nevoie este un cartof crud obișnuit. Leguma  trebuie curățată de coajă și tăiată în jumătate. Așezați jumătățile de cartofi pe diferite rafturi ale frigiderului.


Opt plante de interior potrivite pentru baie: transformă camera într-o oază de verdeață

Metoda este convenabilă deoarece nu trebuie să folosiți o cantitate mare de legume. Dacă cartoful devine negru, tăiați doar stratul care s-a întunecat și puneți feliile la locul lor.

În plus, gospodinele cu experiență susțin că, dacă ștergeți frigiderul din interior cu suc de roșii nediluat și apoi spălați produsul neobișnuit cu apă caldă, mirosul urât va părăsi frigiderul pentru totdeauna.

BONUS. Curăță hota din bucătărie în zece minute: două trucuri care elimina grăsimea arsă și murdăria 

 

Hota adună toate mirosurile din bucătărie, aburii și picăturile de grăsime. Dacă hota nu este curățată regulat, atunci foarte repede va fi acoperită cu un strat gros de grăsime și murdărie, iar filtrul va înceta să funcționeze eficient.

Un aparat electrocasnic murdar nu va putea reține aburii și grăsimea. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să respectați unele reguli și trucuri simple pentru curățarea hotei.

Elimină stratul de grăsime de pe recipientul pentru ulei: simplu, rapid și fără cheltuieli

Practic, pentru curățarea hotei se folosesc agenți de dizolvare a grăsimilor.  Săpunul de rufe este eficient pentru eliminarea grăsimii și a mizeriei. Într-un litru de apă fierbinte se dizolvă un sfert de săpun, dat prin răzătoarea grosieră. Înmuiați un burete în această apă cu săpun și curățați suprafața hotei.

Salteaua patului miroase urât? O poți împrospăta în câteva minute cu această metodă uimitoare

Suc de lămâie. O altă tehnică care vă permite să îndepărtați eficient petele și depunerile de grăsime de pe hotă este sucul de lămâie. Ștergeți suprafața hotei cu o jumătate de lămâie și lăsați să acționeze 5-10 minute. Apoi ștergeți hota cu o cârpă umedă. Dacă este necesar, repetați procedura de mai multe ori.

BONUS. Un truc grozav pentru a scăpa de mirosul urât din țevi: repetați-l cât mai des pentru o eficiență maximă 

Resturile de mâncare, care ajung în țevile din bucătărie, se descompun, provocând un miros urât.

Mirosul urât este o problemă care ne afectează viața. În plus, acest miros din bucătărie afectează și țevile din baie. Deodorantele specifice pot rezolva problema doar temporar, în timp ce substanțele chimice, pe lângă faptul că sunt dăunătoare pentru sănătate, poluează mediul.

Care sunt cauzele mirosului urât? 

Detergenții și săpunurile care ajung în țevi eliberează substanțe chimice, care se transformă în grăsime și atacă țevile, provocând un miros urât.

Reziduurile alimentare sunt principala cauză a mirosului urât. În timp, ele se depun în straturi care pot înfunda conductele. În acest caz se recomandă să folosiți site în chiuvete, pentru a preveni căderea reziduurilor alimentare în conducta de evacuare.

Tava de copt va străluci: cum să elimini ușor grăsimea arsă. Metodele cu care nu vei da greș

Țevile vechi sunt ideale pentru bacteriile, responsabile de mirosul urat.

Cum se poate elimina problema mirosului urât 

Dacă vreți să rezolvați problema mirosului cu un produs natural, puteți prepara acasă un amestec pe baza de bicarbonat de sodiu și oțet. Această soluție elimină grăsimea, ciupercile și bacteriile care sunt responsabile pentru mirosul urât din țevile din casă.

Ingrediente:

100 grame de bicarbonat de sodiu,

200 ml de oțet alb,

½ litru de apă fierbinte.

Iată ce trebuie să faceți

Umpleți o oală cu apă și puneți-o pe aragaz. Înainte să dea în clocot se adaugă oțetul. Puneți bicarbonatul de sodiu în interiorul țevii și turnați deasupra apa cu oțet. Reacția bicarbonatului cu apa fierbinte și oțet va produce o reacție efervescentă.

Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată

Nu folosiți chiuveta cel puțin o oră, pentru ca amestecul să-și facă efectul. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați-l să acționeze peste noapte. Repetați procedura o dată pe săptămână pentru a îndepărta toate mirosurile urâte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel