Pune cojile de portocală în oțet: fără a cheltui bani, vei pregăti un produs util și eficient 
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 24 iun 2022, 23:46
WhatsApp
Pune cojile de portocală în oțet - fără a cheltui bani, vei pregăti un produs util și eficient. Sursa - Pexels
Pune cojile de portocală în oțet - fără a cheltui bani, vei pregăti un produs util și eficient. Sursa - Pexels
Cu siguranță ne plac portocalele, iar vara facem des suc din aceste fructe delicioase. Dar nu mai aruncați cojile acestor fructe, ci puneți-le la macerat în oțet.  

Când vine vara, dorim să rămâne hidratați și să ne refacem vitaminele și sărurile minerale. Ce poate fi ai bun decât un suc proaspăt de portocale: este sănătos și autentic. Dar aveți grijă la risipă! Nu ai aruncați cojile de portocală: înmuiați-le în oțet și vedeți ce produs uimitor puteți face.

Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute: încearcă-l și nu vei regreta 

Să vedem mai întâi se pregătește acest amestec și apoi vă vom spune cum să-l folosim:

Aveți nevoie de:

1 cană de oțet alb;

2 coji de portocală;

1 pahar cu apă.

Umple un ciorap cu nisip silicat pentru pisici și atârnă-l în dulap: trucul care te va surprinde

După ce stoarceți portocala, îndepărtați pulpa reziduală și puneți cojile într-un borcan. Cojile se acoperă cu apă și oțet, se închide borcanul, se agită și se pune într-un loc uscat ferit de lumină și căldură.

Se lasă la macerat aproximativ o săptămână, apoi se strecoară amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Ești gata să afli la ce-l poți folosi? Cu siguranță, vei rămâne fără cuvinte!

Ei bine, trebuie să știți că acest amestec este un excelent degresant natural! Tot ce trebuie să faci este să-l pulverizezi pe suprafața pe care doriți să o dezinfectați. Apoi, o puteți curăța cu un burete sau o cârpă. Încearcă și vei vedea cât de eficient este!

Pe lângă faptul că lasă totul strălucitor, va parfuma și toată casa! Astfel te va scuti de achiziționarea unor degresanți de la supermarket.

BONUS. Cum se păstrează lămâile proaspete mai timp: ai nevoie de un borcan și o lumânare

 

Lămâile sunt foarte sănătoase și conțin multe vitamine și minerale. Este important să păstrați lămâile în mod corespunzător, mai ales vara. Există multe moduri diferite de a face acest lucru corect.

Dacă nu aveți nevoie să păstrați lămâile pentru foarte mult timp, atunci înfășurați fiecare fruct în hârtie de pergament și puneți-l la frigider în compartimentul pentru fructe. În acest fel, lămâile pot fi păstrate mai mult de o săptămână și rămân proaspete.

Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni

Lămâile se pot păstra puțin timp mai mult în apă. Puneți-le într-un borcan de sticlă și umpleți-le cu apă rece. Apa trebuie schimbată la fiecare două zile și fiecare lămâie trebuie spălată bine sub jet de apă.

Cum să păstrați lămâile pentru o lungă perioadă de timp

Metoda 1 - Puteți păstra lămâile pentru o perioadă lungă de timp într-un recipient fără oxigen. Sterilizați borcanul, puneți lămâile  și o lumânare mică. Aprindeți lumânarea și închideți borcanul ermetic. Lumânarea va consuma tot oxigenul din interiorul borcanului. Această metodă ajută la păstrarea lămâilor pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar

Metoda 2 - Folosiți nisip. Se usucă bine și se pune un strat de 3 cm pe fundul cutiei. Apoi pune lămâile învelite în hârtie de copt  și se mai toarnă un strat de nisip.

Metoda 3 - Topiți ceara, apoi aplicați câte un strat de ceară pe fiecare lămâie cu o pensulă. Lasă ceara să se usuce. Apoi puneți lămâile într-o cutie ventilată.

Cum se păstrează o lămâie tăiată 

O lămâie tăiată începe să se usuce rapid, dar există modalități de a o păstra proaspătă mai mult timp. Lămâia de presară  cu sare sau zahăr, se așează pe o farfurie cu partea tăiată în jos și se păstrează în frigider.

Dacă lămâia este tăiată felii, stropiți-le generos cu zahăr și puneți -le într-un recipient. Așa se vor menține câteva zile.

Dacă aveți multe lămâi, dați-le print-un robot de bucătărie, amestecați-le cu zahăr și puneți-le într-un borcan. Acest amestec poate fi păstrat mult timp la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?