PSD, măcinat de fostele conduceri. Ionuţ Vulpescu, semnal de alarmă: Statutul, încălcat în repetate rânduri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă - Liviu Dragnea
Ionuţ Vulpescu a tras un semnal de alarmă pentru PSD şi a atras atenţia asupra încălcărilor repetate ale statutului din ultimii ani, fapt care a dus la măcinarea partidului din interior. 

"Stabilirea delegaților pentru Congresele PSD în diferite organizații locale a fost ulterior urmată de plângeri privind încălcarea Statutului partidului. S-a ajuns în situația în care, de multe ori, relația dintre baza organizațiilor PSD și conducerea centrală să fie „filtrată", cu încălcarea Statutului, de către liderii de filiale – mulți din aceștia interimari pe funcții.

Au fost excluși membri de partid pentru delicte de opinie, contrar principiilor Statutului PSD.

Introducerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu fără parcurgerea procedurii statutare, respectiv ignorarea faptului că decizia îi aparținea Biroului Permanent Național, este o astfel de greşeală. Au fost excluși din partid membri prin decizii ale organelor centrale, nevalidate de organizațiile de care aceștia aparțin.", a scris Ionuţ Vulpescu într-un raport pe care l-a întocmit pentru redresarea PSD. 

Fostele conduceri PSD, de tip "totul sau nimic"

"PSD trebuie să evite centralismul exagerat și să permită manifestarea liberă, în cadre statutare, a curentelor de opinie diferite, inclusiv a nuanțelor ideologice. Acest lucru creează dezbatere internă constructivă, permite evoluția și adaptarea permanentă a partidului la realitățile politice și sociale și contribuie la identificarea unor politici publice sustenabile.

PSD a avut în ultimii ani un management intern de tip majoritarist, cu accente autoritare (abordare care s-a reflectat și în stilul de guvernare), de tip „totul sau nimic" și în care doar o singură linie/ voce contează, ignorând astfel pluralismul, dezbaterea, negocierea și compromisul.", a mai scris fostul ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel