Proteste ample în Siria. Forţele de ordine au tras asupra manifestanţilor - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
157707-proteste-siria
157707-proteste-siria

Forţele de securitate siriene au deschis focul asupra activiştilor pro-democratie care protestau, vineri, în oraşul Hama (centrul Siriei), pentru a-i împiedica să ajungă aproape de un sediu al partidului de guvernamant Baath, a relatat un martor pentru Reuters.

Mii de persoane au demonstrat in "Vinerea cea Mare" în mai multe oraşe din Siria, cerând "răsturnarea de la putere a regimului" preşedintelui Bashar al-Assad. Protestele vin la o zi după ce preşedintele Assad a anunţat abolirea stării de urgenţă aflată în vigoare de aproape 50 de ani - aceasta fiind una dintre principalele cereri ale activişstilor pro-democraţie.

Actualul lider al opoziţiei, Haitham al-Maleh, spune însa că gestul de joi este nesemnificativ pentru că nu este întarit de existenţa unei justiţii independente şi de diminuarea puterii alocate forţelor de securitate.

De asemenea, protestatarii cer si eliberarea miilor de deţinuţi politici care se afla în închisori fără sa fi fost judecaţi şi eliminarea articolului 8 din Constituţie, care prevede că Partidul Baath este singurul partid de conducere al ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel