Protest în Oradea. Câteva sute de oameni, printre care și luptătorul Sandu Lungu, cer ridicarea restricțiilor / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Protest în Oradea. Câteva sute de oameni, printre care și luptătorul Sandu Lungu, cer ridicarea restricțiilor / Sursă foto: Captură clip eBihoreanul
Protest în Oradea. Câteva sute de oameni, printre care și luptătorul Sandu Lungu, cer ridicarea restricțiilor / Sursă foto: Captură clip eBihoreanul
După ce au strigat adunarea pe reţelele de socializare, peste 500 de orădeni, de diferite vârste, dar în special tineri, au ieșit luni seară în Piața Unirii, pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse în pandemie, strigând „Libertate”, „Jos masca”, „Educație, nu corupție”, ba chiar și sloganul devenit faimos în vremea protestelor pentru Roșia Montană: „Uniți salvăm toată România”.

Spre deosebire de protestele obișnuite anti-mască de la Oradea, de data aceasta participanții sunt mult mai numeroși, dar și mai vocali. Unii au adus cu ei vuvuzele, cu care nu ezită să facă gălăgie, iar alții au adus steaguri tricolore.

Alexandru Lungu, prezent la protest

Între participanți se numără și cunoscutul luptător orădean Alexandru Lungu, care şi-a mobilizat, la rându-i, prietenii pe Facebook. "Să vedem acuma cine vrea să fie liber sau dă din gură doar!", a scris acesta.

De altfel, acesta a și luat cuvântul la o portavoce, susținând un discurs pro libertate și împotriva restricțiilor, condamnând clasa politică, despre care a spus că a vândut tot ce se putea vinde din România, rămânând de înstrăinat doar portul Constanța. De asemenea, el s-a declarat și împotriva vaccinări anti Covid pe motiv că „nu știți ce băgați în voi”.

De asemenea, în Piața Unirii se află și obișnuiții protestatari anti mască din Oradea, între care regizorul de operă Horia Balint. Oamenii sunt pașnici. În timp ce unii poartă măști, alții își arată nemulțumirea față de această regulă, participând la protest fie cu masca sub bărbie, fie fără să o poarte..

Evenimentul este supravegheat de la câțiva metri de echipaje de poliție și jandarmerie. Deocamdată aceștia nu au intervenit în vreun fel în manifestare. În semn de protest față de purtarea măștii, câțiva protestatari au ars, în mijlocul pieței, câteva măști de protecție.

Marș prin oraș

Protestatarii se pregătesc să pornească în marș pe străzile Oradei. 

Manifestanții au pornit din Centrul orașului, pe strada Tudor Vladimirescu, îngreunând circulația autovehiculelor, care se desfășoară acum pe o singură bandă. Decizia lor de a porni în marș i-a luat prin surprindere pe jandarmi, care îi însoțesc acum prin periplu.

Din câte se pare, destinația protestatarilor este cartierul Rogerius, informează eBihoreanul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel