Protest în lanțuri la sediul IGPR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Captură RTV
Foto: Captură RTV
Protest în lanțuri în fața sediului IGPR. Se reclamă faptul că șeful Direcției Control Intern din IGPR, prins băut la volan, nu a fost cercetat disciplinar nici după aproape doi ani de la incident. 

Sindicatul Europol Neamț a organizat un protest în fața sediului IGPR. Polițiștii sunt nemulțumiți de faptul că șeful Direcției Control Intern din IGPR nu a fost cercetat disciplinar după ce a fost prins băut la volan. În același timp, se reclamă că alți polițiști au fost sancționați pentru situații similare în care au primit contravenții la regimul rutier sau nerespectarea restricțiilor pentru COVID.

Un polițist s-a legat cu lanțuri și a făcut o scurtă declarație într-o intervenție la România TV. De asemenea, el a vorbit despre motivul pentru care se află la sediul IGPR, astăzi, în mai multe live-uri pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (protest_lanturi_55723000.jpg)

Foto: Captură RTV 

Comisarul-șef Iulian Ionică nu ar fi fost cercetat disciplinar deși în iunie 2020, când era împuternicit în funcția de director al Direcției Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost prins băut la volan, cu o alcoolemie de 0,22 ‰ alcool pur în aerul respirat și a rămas fără permis. 

„Cine greşeşte plăteşte! Am băut şi eu o bere, m-au prins şi mi-au luat permisul”, spunea comisarul-șef Iulian Ionică, potrivit Adevărul.

„Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a spus că Iulian Ionică nu a putut fi cercetat disciplinar pentru că era în timpul liber. Total greșit!”, a spus polițistul protestatar la RTV, menționând că el a fost cercetat disciplinar și sancționat pentru că a organizat un protest, deși se afla... în timpul liber. 

„Lucrătorii din Direcția Control Intern, pentru că am îndrăznit să reclam abuzuri ale șefilor și chiar unele fapte de corupție, au dispus un control și încă o cercetare disciplinară a mea pentru fel și fel de motive găsite doar de ei. N-am să stau niciodată cu mâinile în sân.", a mai spus bărbatul într-un live pe Facebook.

Reprezentanții din Sindicatul Europol Neamț au mai transmis că „deși legea îl obligă pe șef să declanșeze cercetarea disciplinară, șefii IGPR refuză să declanșeze cercetarea disciplinarea acestuia. Și care e culmea culmilor în Poliția Română, dl comisar-șef prins băut la volan elaborează proceduri după care lucrează polițiștii din Poliția Română!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel