PROTEST Autostrada Moldova-Transilvania. Mesajul Corinei Crețu, comisar european-VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Zeci de şoferi au participat sâmbătă la un marș de protest pe traseul Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureş, pentru a sensibiliza autorităţile să înceapă lucrările la autostrada dintre Moldova și Trasilvania.

Invitată la DC News Live, Corina Crețu, comisar european, a fost întrebată dacă a discutat cu ministrul Transporturilor despre autostrada care va lega Moldova de Transilvania.

"Punctul meu de vedere a fost următorul: cred că se poate, măcar simbolic, în anul 2018, să se înceapă lucrările pentru autostrada dintre Ardeal și Moldova, mai ales că lupta noastră cu autoritățile române este de a veni cu un plan alternativ. Adică pentru un euro pe care noi îl dăm, ar trebui programați trei pentru că în faza de implementare pot apărea tot felul de probleme", a zis Corina Crețu la interviurile DC News Live.

[citeste si]

"Cred că autostrada Ardeal - Moldova ar trebui să se înceapă pentru că odată începută, toate guvernele vor fi obligate să continue", a mai zis comisarul european.

Răspunsul integral îl găsiți mai jos:

Protestatarii cu pancarte au vrut să le transmită guvernanților că doresc urgentarea demersurilor pentru construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș, după ani întregi de amânări. Peste 4.000 de persoane au cerut și printr-o petiție online că Estul să fie legat de Vestul țării printr-o autostradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel