Medicul Alin Popescu a spus câte ouă fierte putem mânca de Paști: Cârcotaşii vor zice altceva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Alin Popescu, medic de medicină sportivă, a explicat, într-un interviu exclusiv pentru DC News și DC Medical, câte ouă fierte putem mânca Paști. El a dat sfaturi utile cetățenilor gurmanzi, pentru a nu avea probleme medicale din cauza produselor pe care le consumă.  

Într-un interviu exclusiv pentru DC News și DC Medical, Alin Popescu, medic de medicină sportivă, a explicat câte ouă ar trebui să mâncăm de Paști, dar care sunt și cele mai periculoase alimente la masa de Înviere.

„Ouăle roşii sunt foarte bune. În general, într-o perioadă de sărbătoare, numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă ar trebui să fie de 10. Asta nu mi se pare mult. Eu spun cam 6-8 pe săptămână, dar fiind Paştele, chiar şi 12 ouă nu mi se pare mult într-o săptămână. Mai mult de 3 pe zi oricum nu mănânci. 

Cârcotaşii ar spune altceva. Că deja ouăle alea le-ai mâncat în pască, în cozonac. Şi că de fapt nu sunt 10, sunt 20. Şi au şi dreptate. 

Legat de ouăle în salata de boeuf, aici e altă discuţie. Salata asta poate fi o variantă soft, aproape de regim, şi poate să fie o nenorocire înecată într-o maioneză comercială care nu mai are nimic sănătos. E chestie de interpretare. Şi toate reţetele astea reinterpretate au variante light şi variante mai grele“, a precizat medicul Alin Popescu.

În opinia medicului, anumite alimente ar trebui să lipsească de la masa de Paști, deoarece îi expun pe consumatori la anumite riscuri în materie de sănătate.

„Trebuie să ne gândim la modul în care preparăm lucrurile. Primul meu sfat pe care îl dau de câţiva ani este următorul: nu faceţi niciun fel de prăjeală. Şi asta îi blochează pe mulţi, că deja întreabă cum fac ei şniţelele, cartofii prăjiţi. Grătarul e foarte bun, prin comparaţie. Cuptorul e bun, aburul e bun. Prăjeala nu e bună. Adică ochiuri îmbibate în ulei, şniţele, cartofi prăjiţi, caşcaval pane. Astea trebuie să dispară“, a mai zis medicul Alin Popescu.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate

Foto: Freepik

Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă este invitatul zilei la interviurile DC Medical și DC News.

Medicul Alin Popescu ne va vorbi despre cum ne pregătim de această mini-vacanță de Paști, de mesele îmbelșugate și cum ne pregătim pentru excesele alimentare inevitabile ale acestei perioade din an.

Alin Popescu ne explică de ce ne îngrășăm în post, cum ar trebui să arate o masă echilibrată de Paști și câte ore trebuie să avem între mese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel