Protest ANTI măsuri COVID-19 la Viena. Poliția îi verifică pe cei care refuză să poarte masca / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
protest anti covid19 viena politia intervine
protest anti covid19 viena politia intervine
Întâlnirea manifestanților a avut loc în Piața Maria Tereza și în Piața Eroilor din Viena. Există destul de multe încălcări ale măsurilor anti-COVID-19, dar Poliția nu a luat măsuri drastice.

Sâmbătă după-amiază, mii de participanți s-au adunat la demonstrații anti-COVID-19 în centrul Vienei, în Piața Maria Tereza, dar și în Piața Eroilor. Potrivit poliției, aproximativ 6.000 până la 7.000 de activiști întrunit la manifestație. Mitingul a fost programat între orele 11.00 și 22.00. În jurul orei 14.30, ambele grupuri au mărșăluit de-a lungul Ringstraße din Viena, o arteră importantă din oraș.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, manifestanții au dorit să facă un scurt marș și apoi să ducă înapoi în Piața Eroilor. În primă fază, Poliția anunțase că va reprima încălcările legislației privind măsurile anti-COVID-19.

Organizatorii s-au pronunțat împotriva măștii

Un organizator care a luat cuvântul la miting s-a pronunțat împotriva obligației de a purta o protecție în dreptul gurii și nasului, dar și împotriva distanțării fizice: „Aruncați cârpa murdară”, i-a îndemnat pe manifestanți. Ulterior, Poliția a început să facă verificări discrete asupra celor care refuzau purtarea măștii. 

Există, de asemenea, un grup de aproximativ 20 de persoane din Mișcarea Identității printre participanți. Un alt grup de dreapta, condus de Gottfried Küssel, este, de asemenea, la fața locului, potrivit DerStandard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel