Promisiuni pentru județul Galați: ”Cu 100 de milioane de euro irigăm jumătate din județ”
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 09 iul 2022, 13:51
WhatsApp
Facebook Petre Daea
Facebook Petre Daea
Deputatul Laurențiu Viorel Gîdei vine cu soluții pentru agricultura județului Galați.

Deputatul Laurențiu Viorel Gîdei anunță măsurile avute în vedere pentru județul Galați. Parlamentarul arată că o soluție pentru irigarea suprafețelor arabile din județ este proiectul propus de președintele CJ Galați Costel Fotea, care susține că 100 de milioane de euro ar fi suficienți pentru irigarea a 28.000 de hectare de teren arabil.

”Seceta prelungită, care a dus agricultura gălățeană în pragul calamității cere măsuri urgente, prin care să diminuăm pagubele înregistrare de agricultori. La întâlnirea de astăzi, ne-a onorat, cu prezența sa, domnul ministru al Agriculturii, Petre Daea, care se află în județul Galați, împreună cu directorul general ANIF pentru a afla direct de pe teren situația creată de secetă și pentru a vedea culturile afectate, sistemele de irigații, pentru a discuta cu fermierii pe care-i va întâlni pe câmp!

Una dintre soluții este proiectul susținut de Costel Fotea de investire pentru irigarea a aproximativ 28.000 de hectare din județ, iar construirea unui sistem de irigații este una dintre principalele noastre preocupări. Până în anul 2025, 50% din suprafața agricolă a județului Galați va fi irigată!

Vorbim de o investiție de peste 100 de milioane de euro care va rezolva, pe de o parte, situația creată de secetă, iar pe de altă parte va asigura creșterea producției agricole din județ și crearea de noi locuri de muncă pentru gălățeni, contribuind la ameliorarea crizei alimentare.

La discuțiile de astăzi au participat și colegii mei parlamentari PSD Galați, președintele CJ Galați Costel Fotea primari din județ și primarul municipiului Galați Pucheanu Ionut. Am toată încrederea în domnul ministru Daea că va interveni rapid cu măsuri care să îi ajute pe fermieri, pentru că el este omul care nu promite, el face!

Despre calamități, ministrul Daea se va pronunța public, după ce va avea situația reală din întreaga țară. La întrebarea mea, legată de necesitatea acordării ajutorului fermierilor afectați, opinia personală a domnului ministru a fost: "trebuie și imediat. Pericolul este în lanț, lupt din răsputeri, fac tot ce trebuie zi de zi, dar nu mă pot pronunța acum!"Îi asigur pe agricultorii gălățeni că voi fi întotdeauna în mijlocul lor pentru a putea să îi ajut cu tot ce ține de mine”, a comunicat parlamentarul, pe pagina sa de Facebook.

Petre Daea intră în pâine: ”Dragi făuritori de hrană ai ţării. Mă veţi regăsi la locul faptelor!

Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a transmis vineri un mesaj fermierilor români, după preluarea mandatului, anunţând că va intra imediat 'în dispozitivul de lucru', în aşa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp. 

'Dragi făuritori de hrană ai ţării! Dragi români!

Prin profesie şi dăruire am fost, sunt şi voi rămâne alături de dumneavoastră! Participarea mea la elaborarea şi negocierea programului de guvernare în cadrul coaliţiei politice PSD-PNL-UDMR, alături de Adrian Chesnoiu, m-a determinat să accept propunerea partidului de a reveni în greaua misiune de ministru.

Responsabilitatea misiunii încredinţate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activităţii zilnice, în aşa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp', a scris Petre Daea, pe propria pagină de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?