Programul de funcţionare al centrelor de vaccinare din cele 11 spitale militare, extins
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Aproape 5.700 de persoane s-au imunizat în cadrul maratonului organizat de Ziua Armatei.

Un total de 5.687 de persoane s-au vaccinat în centrele MApN, participante la maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României, sub deviza "Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!".

Reamintim că, din ordinul ministrului apărării naţionale, în perioada imediat următoare, sistemul medical militar creşte capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a populaţiei generale.

Începând de astăzi, 27 octombrie, a fost extins programul de funcţionare, respectiv de la ora 08.00 până la 20.00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "Gl. Aviator Victor Atanasiu", şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) "Acad. Ştefan Milcu" din Bucureşti.

Suplimentar, Direcţia medicală a MApN derulează procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcţiona în incinta unor unităţi militare din 17 judeţe şi din Municipiul Bucureşti, de luni până vineri, între orele 08.00 -16.00.

În toate centrele organizate de MApN, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se poate programa prin platforma unică, ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcţionare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

Datele de contact ale celor 23 de centre de vacinare vor fi disponibile pe pagina de internet a MApN, imediat ce acestea vor fi reactivate în Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 şi vor fi incluse de direcţiile de sănătate publică, pe raza cărora vor fi arondate, în fluxul de distribuţie a dozelor de vaccin.

Maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României s-a desfăşurat în zilele de luni, 25 octombrie, şi marţi, 26 octombrie, în şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Situaţia persoanelor imunizate în aceste centre se prezintă astfel:

- la Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov s-au imunizat 1.603 persoane dintre care 586 cu prima doză, 185 de persoane cu doza rapel, 520 de persoane cu doză unică şi 312 persoane cu doza booster;

- la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca s-au imunizat 770 de persoane dintre care 312 cu prima doză, 106 persoane cu doza rapel, 80 de persoane cu doză unică şi 272 de persoane cu doza booster;

- la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa s-au imunizat 1.600 de persoane dintre care 534 cu prima doză, 90 de persoane cu doza rapel, 630 de persoane cu doză unică şi 346 de persoane cu doza booster;

- la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova s-au imunizat 864 de persoane dintre care 295 cu prima doză, 111 persoane cu doza rapel, 310 persoane cu doză unică şi 148 de persoane cu doza booster;

- la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" din Iaşi s-au imunizat 424 de persoane dintre care 224 cu prima doză, 39 de persoane cu doza rapel, 73 de persoane cu doză unică şi 88 de persoane cu doza booster;

- la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara s-au imunizat 426 de persoane dintre care 103 cu prima doză, 25 de persoane cu doza rapel, 161 de persoane cu doză unică şi 137 de persoane cu doza booster.

În maratonul vaccinării au fost angrenate 171 de persoane din structuri medicale ale MApN, respectiv 59 de medici, 52 de asistenţi medicali, 35 de registratori şi 25 de studenţi voluntari, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel