Profesorii protestează la Ministerul Educației
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
miting-fsli
miting-fsli

Reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ pichetează, miercuri, sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în intervalul orar 12,30-14,30.

"Avem salarii mici şi banii nu ajung nici pentru asigurarea acestora, mai ales la învăţământul vocaţional. Nu suntem de acord cu ciclul de învăţământ propus de MEC deoarece un copil după clasa a 9-a este aruncat pe piaţa forţei de muncă fără nicio pregătire profesională. Dorim păstrarea ciclului de 4, 4, 4”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, citat de Agerpres.

Sindicaliştii protestează şi faţă de refuzul MECTS de a recunoaşte încadrarea personalului didactic potrivit prevederilor Legii 221/2008, în condiţiile în care peste 90% din membrii de sindicat au obţinut în instanţă acest drept.

De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de încălcarea prevederilor Legii 118/2010, potrivit cărora, începând cu data de 1 ianuarie 2011 ar fi trebuit să se revină la salariile din 2010, de diminuarea costului standard per elev pentru anul 2011 cu 22% faţă de anul 2010, măsură care va conduce la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an precum şi de tergiversarea elaborării Regulamentului de acordare în anul 2011 a sporurilor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Sindicaliştii susţin că în Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 nu mai este prevăzută reducerea cu două ore a normei didactice pentru personalul didactic cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani şi gradul didactic I. Ei nu sunt de acord nici cu structura ciclurilor de învăţământ şi cu componenţa consiliilor de administraţie, în forma prevăzută de Legea Educaţiei.

Concomitent cu aceste acţiuni de protest, FSLI consultă membrii de sindicat pentru declanşarea unei greve generale în luna mai 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel