Prof. dr. Buicu: ”75.000, costul tratării unui pacient COVID-19 ajuns în ATI”. De ce reprezintă anticorpii monoclonali salvarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Prof. dr. Florin Buicu a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre costurile tratării pacienților internați la ATI din cauza COVID-19, în România.

"Pandemia ne-a arătat că avem o creștere a presiunii asupra sistemului de sănătate. Prin orice mijloace prin care vom reuși să scădem presiunea asupra sistemului de sănătate va trebui să le aplicăm. O să vă dau niște date legate de costurile unui pacient ajuns în ATI.

O evaluare făcută pentru un Institut din România ne arată că pentru 300 de pacienți care au beneficiat de internarea în ATI cu oxigen și care au fost internați 2.500 de zile s-au consumat peste 6 milioane de lei, rezultând un cost de 20.000 de lei pe caz.

De asemenea, o evaluare făcută pe 200 de pacienți care au beneficiat de 1.800 de zile de spitalizare în ATI, fiind intubați, costurile pe fiecare caz au ajuns la aproximativ 75.000 de lei pe caz. Aceste costuri ne arată, de fapt, presiunea asupra sistemului de sănătate și asupra problemelor pe care le-a ridicat, de fapt, această pandemie.

Orice modalitate prin care reușim să scădem această presiune este binevenită", a declarat Florin Buicu, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Anticorpii monoclonali- soluție în criza COVID-19".

Anticorpii monoclonali, modalitatea ca pacienții să nu mai ajungă la ATI în formele grave

"Modalitatea aceasta de utilizare a anticorpilor monoclonali este de dorit pentru că permite la momentul administrării în primă fază, exact această posibilitate a pacienților sau disponibilitatea prin care pacienții să nu mai ajungă la ATI în formele grave. Costurile legate de achiziția anticorpilor cu siguranță sunt mai mici decât costurile pe care sistemul de sănătate le are cu pacienții ajunși în ATI.

Trebuie totuși menționat că vaccinarea reprezintă cea mai bună metodă de prevenție. Dar, pentru persoanele care au contraindicație la vaccinare și pentru celelalte cazuri care au fost prezentate anterior, anticorpii monoclonali sunt importanți și trebuie ca și românii să aibă posibilitatea să aibă acces la această metodă terapeutică (...) Utilizarea anticorpilor pentru persoanele care au contraindicație de vaccinare ar putea fi o modalitate suplimentară pentru protecția acestei categorii de oameni", a mai Florin Buicu.

Anticorpii monoclonali, SOLUȚIE pentru cei la care vaccinarea anti-COVID nu a funcționat. Dr. Dumitra atrage atenția: Lucrurile să nu fie confundate!

ZECE medicamente anticorpi monoclonali. Vâlcu: Vor schimba jocul, vor da o șansă omenirii

COVID-19 nu e o simplă viroză! Atenție la simptome. Dr. Dumitra: Este momentul în care s-ar putea să fie prea TÂRZIU

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel