Producţia mondială de vin 2018. Evoluție neașteptată
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Producţia mondială de vin s-a redresat în 2018, anunță OIV.

Producţia mondială de vin s-a redresat în 2018, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, arată un raport publicat vineri de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), transmite Reuters.

Producţia a crescut cu 12,4% în acest an, până la 282 de milioane hectolitri - una din cele mai mari producţii din acest secol - de la 251 de milioane hectolitri în 2017, când vremea nefavorabilă a afectat semnificativ producţia în Europa. Excluzând Producţia mondială de vin s-a redresat în 2018, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, arată un raport publicat vineri de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), producţia în Europa a urcat cu 19% anul acesta, la un nivel estimat la 168 de milioane hectolitri.

În 2018, producţia a crescut cu 14% în Italia (48,5 de milioane hectolitri), cu 27 în Franţa (46,45 de milioane hectolitri), cele două ţări fiind pe primele locuri în topul producătorilor globali. În SUA, producţia a crescut cu 2% anul trecut (23,9 de milioane hectolitri), confirmând locul patru în topul mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel