Primul LIVE de pe Marte - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Primul LIVE de pe Marte - Video în articol / Foto: Pixabay
Primul LIVE de pe Marte - Video în articol / Foto: Pixabay
Vezi și tu primul LIVE de pe Marte.

Primul LIVE de pe Marte este difuzat vineri, 2 iunie. Agenția Spațială Europeană (ESA) va transmite imagini într-un flux care va dura o oră. Acesta se va recepționa pe canalul ESA de pe YouTube, oferind spectatorilor de pe pământ un spectacol unic cu planeta roșie, scrie iflscience.com.

ESA distribuie streamul live pentru a sărbători cea de-a 20-a naștere a Mars Express, proiectul lor în derulare de a obține o înțelegere mai profundă a celui mai apropiat vecin planetar al nostru. Imaginile vor fi transmise direct pe Pământ de la Camera de monitorizare vizuală (VMC) de la bordul orbiterului, arătând Marte de departe în toată splendoarea sa. Fluxul de imagini de pe planeta roșie, de la o distanță de 3 milioane de kilometri, va începe la ora 19.00 (ora României).




Este primul LIVE de pe Marte

Este pentru prima dată când astronauții încearcă ceva de genul , așa că echipa își ține degetele încrucișate. Deoarece această misiune rulează de aproape două decenii, echipamentele învechite nu sunt în cea mai bună stare.

"Aceasta este o cameră veche, planificată inițial în scopuri de inginerie, la o distanță de aproape trei milioane de kilometri de Pământ – aceasta nu a fost încercată înainte și, pentru a fi sincer, nu suntem 100% siguri că va funcționa", a declarat James Godfrey, manager de operațiuni spațiale la centrul de control al misiunii ESA din Darmstadt, într-un comunicat.

"Dar sunt destul de optimist. În mod normal, vedem imagini de pe Marte și știm că au fost făcute cu câteva zile înainte. Sunt încântat să văd Marte așa cum este acum – cât de aproape de un "acum" marțian posibil, cât putem să ajungem!", a mai spus el.

Imaginile superbe luate în mod regulat de la VMC sunt de obicei stocate și apoi "conectate" la Pământ la fiecare două zile, unde sunt procesate și puse la dispoziție lumii pe Flickr. 

"Din aceste imagini, am descoperit multe, inclusiv evoluția unei formațiuni rare de nori alungite care plutește deasupra unuia dintre cei mai faimoși vulcani de pe Marte – Arsia Mons, cu o înălțime de 20 km", a adăugat Jorge Hernández Bernal, parte. al echipei VMC de la ESA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel