Primul caz de Covid-19 depistat la un animal sălbatic. A fost descoperit în SUA
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
În SUA a fost depistat primul caz de COVID-19 la un animal sălbatic.

A fost raportat primul caz cunoscut de coronavirus la un animal sălbatic, transmite BBC. Este vorba despre o nurcă sălbatică din SUA care a fost depistată cu Sars-Cov-2. Animalul a fost descoperit în apropierea unei ferme de nurci din Utah, unde mai multe animale aveau deja virusul. Focarele de Covid-19 în ferme de nurci din SUA și Europa au dus deja la moartea a mii de animale. De teama unui focar de Covid-19, milioane de nurci au fost sacrificate de fermieri.

„Din câte știm, este primul animal sălbatic confirmat cu Sars-CoV-2”, a anunțat Departamentul de Agricultură într-o alertă trimisă Societății Internaționale pentru Boli Infecțioase.

Animalul infectat a fost descoperit în urma unor controale  efectuate în zona respectivă. Au fost testate mai multe animale sălbatice, dar nurca a fost singura depistată cu virusul. Descoperirea creează îngrijorări privind răspândirea coronavirusului în rândul populației de nurci sălbatice, a declarat dr. Dan Horton, expert în medicină veterinară la Universitatea Surrey din Marea Britanie. Cazul „întărește nevoia de a supraveghea sauna sălbatică și de a rămâne vigilenți.”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel