Data publicării:

Prima victimă americană a datoriilor europene: Una dintre cele mai mari firme de brokeraj din SUA, MF Global, şi-a anunţat falimentul

Autor: DCNews Team | Categorie: Economie
WhatsApp
MF-Global
MF-Global

MF Global, una dintre cele mai mari firme de brokeraj din Statele Unite, a depus luni bilanţul, devenind astfel primul mare grup de pe Wall Street care a căzut victimă crizei datoriilor suverane europene, pe care a pariat masiv.

Consiliul de administraţie a plasat grupul sub legea falimentului, pentru a "proteja activele", se arată într-un comunicat. Potrivit dosarului de depunere a bilanţului înaintat unui tribunal new-yorkez, grupul deţinea la 30 septembrie active în valoare de 41 de miliarde de dolari şi pasive de 39,7 miliarde, devenind astfel al optulea mare faliment din Statele Unite începând cu 1980. Societatea a pariat masiv pe redresarea obligaţiunilor europene, informează Hotnews.

MF Global, una dintre cele mai mari firme din lume în ceea ce priveşte materiile prime şi produsele derivate, se afla într-o poziţie foarte delicată din cauza pierderilor mult mai grave decât cele anunţate săptămâna trecută.

Aflat în vizorul pieţelor încă din vară, grupul new-yorkez recunoscuse cu această ocazie că este expus cu 6,3 miliarde de dolari la datoria publică europeană, dintre care peste jumătate în Italia şi peste un miliard în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel