Data actualizării:
Data publicării:

Prezență fizică în școli și grădiniţe. Sorin Cîmpeanu: Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut în această seară noi declarații de presă.

Ministrul Educației susține că o hotărâre urmează a fi luată pentru ca orele de curs să se desfășoare cu prezență fizică în localităţile cu rata de infectare mai mică de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului, relatează România TV. 

Prezență fizică în școli și grădinițe, unde incidența COVID este sub 3 la mie

”Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătăţii sunt abilitate pentru modificarea ordinului comun, în sensul în care este permisă prezența fizică în școli și grădiniţe în localitățile în care rată de infectare este sub trei la mie. Este permisă prezența fizică fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Apreciez evoluția importantă a ratei de vaccinare în rândul personalului de învățământ. Avem 407.000 de elevi vaccinați. Avem o serie de prevederi care vor completă ordinul comun. Completările vizează modalitatea de testare. Dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continuă. Dacă este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile. La decizia școlii testele vor putea fi administrate acasă, de către părinți, sau în școală. Acolo unde există dorința la școală este nevoie și de acordul părinților, formularul va fi elaborat de Ministerul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Victor Negrescu a solicitat intervenția UE pentru a proteja dreptul la educație al copiilor din România

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură, Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția UE pentru a proteja dreptul la educație al copiilor din România în contextul în care aproximativ 40% dintre școli rămân închise din cauza pandemiei.

“Pandemia a arătat că în fața unor provocări comune este nevoie de un răspuns unitar. Din păcate, lipsa unor mecanisme europene a făcut ca milioane de elevi să nu aibă acces la școală, cum este în prezent cazul multor copii din România, unde 40% dintre școli încă sunt închise. Uniunea Europeană trebuie să intervină atunci când dreptul la educație nu este respectat!” a declarat eurodeputatul social democrat.

Europarlamentarul român a solicitat cu această ocazie elaborarea unei politici comune în materie de educație și implementarea rapidă a Zonei Europene a Educației.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel