Preţul corect pentru un bilet de avion. Carmen Pavel: Nu ne vom mai întâlni cu preţurile dinaintea pandemiei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Biletele de avion s-au scumpit după pandemie, însă operatorii din turism spun că acest lucru este complet normal. Carmen Pavel, reprezentanta agenţiei J'Info Tours, a explicat pentru DC NEWS care este preţul corect pentru o oră de zbor. 

Conform site-urilor de specialitate, cele mai ieftine zboruri Last-Minute sunt spre destinaţii din Spania. Astfel, cu preţuri de 24, respectiv 26 de euro, o persoană poate călători dus-întors spre Barcelona şi Madrid în perioada 30 aprilie - 2 mai 2021. 

Carmen Pavel, patron agenție de turism: Nu poţi face vacanţe în străinătate mai ieftine decât în România

Cea mai scumpă destinaţie, pentru aceeaşi perioadă, este Sydney, Australia. Un bilet costă aproape 3000 de euro, iar zborul durează 30 de ore, având două escale. 

"Nu sunt chiar ieftine biletele de avion şi nici nu cred că ne vom mai întâlni cu preţuri ca cele dinainte de pandemie. Nu ne vom mai întâlni cu preţuri de 5-10 euro pe bilet, şi oricum erau nerealiste acele preţuri. 

Cheltuielile pentru o oră de zbor, cu tot cu taxele aeroportuare, ajung între 6500 şi 8500 de euro. Împărţit la cel puţin 100 de pasageri, cât încap într-un avion, înseamnă între 65 şi euro pentru o oră de zbor, într-un singur sens. Ăsta e un preţ corect. Dacă se plăteşte un preţ de genul ăsta, ştii că este corect. Ce este sub acest preţ, este marketing, iar ce este mult peste este profit prea mare, nejustificat", a explicat Carmen Pavel pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Pănâ când călătorim în Europa cu certificatul UE COVID-19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel