Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: Carantina, OBLIGATORIE în Bucureşti şi Ilfov
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 14 oct, 08:21
WhatsApp
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti scade sub 3 la mia de locuitori / Foto: Pixabay
Preşedintele Societăţii de Epidemiologie atrage atenţia că numărul cazurilor de COVID a explodat în țara noastră și sunt necesare măsuri dure pentru ține pandemia în frâu. 

Țara noastră a înregistrat recorduri sumbre în ultimele zile. Sute de oameni au murit, iar locuri la ATI nu ma sunt. În acest context, preşedintele Societăţii de Epidemiologie atrage atenţia că incidenţa a depăşit de mult cota la care trebuiau luate noi măsuri mai dure.

"Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate. Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile.", a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, scrie Realitatea.net.

O analiză a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei arată că instituirea carantinei are efecte în majoritatea localităţilor unde a fost aplicată. Primele semne de îmbunătăţire a situaţiei apar din ziua a zecea. Cele mai multe, însă, după trei săptămâni, potrivit aceleiași analize.

VEZI ȘI: Județul Ilfov ar putea intra în CARANTINĂ. Incidența a depășit 15 cazuri la o mie de persoane

G Ad:

Scandal în Ilfov. DSP cere şcoală online, Cîmpeanu contraatacă: Îşi depăşesc atribuţiile

DSP Ilfov îşi depăşeşte atribuţiile când cere şcoală online în toate localităţile din judeţ, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

"DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învăţământ din IF!

1. Sunt şcoli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit faţă de şcolile din localitățile in care rata de infectare este foarte mare).

2. Sunt şcoli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un nr maxim de elevi în clasă şi sunt şcoli în care se învață într-un singur schimb, cu un nr mic de elevi în clasă.

3. Sunt şcoli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor şi profesorilor şi sunt şcoli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

4. NU există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învăţământ.

5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!

6. Nu avem cunoștința  ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de învăţământ din IF.", a transmis Sorin Cîmpeanu. Vezi mai mult AICI.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro