Data publicării:

Premii de câte 5.000 de lire sterline pentru studenții care s-au vaccinat complet

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O universitate britanică oferă premii în numerar studenţilor care s-au vaccinat complet împotriva COVID-19.

O universitate britanică oferă premii în numerar studenţilor care pot dovedi că s-au vaccinat complet împotriva COVID-19, într-un efort de a stimula campania de vaccinare, informează DPA, scrie Agerpres. 

10 studenți vor fi premiați 



Toţi studenţii de la Sussex University vor participa la o tragere la sorţi, în urma căreia vor fi desemnaţi 10 câştigători care vor primi 5.000 de lire sterline, dacă pot dovedi că sunt vaccinaţi complet sau sunt scutiţi de vaccinare din motive medicale.

Profesorul Adam Tickell, vicecancelarul universităţii, a negat că această iniţiativă echivalează cu o mituire a studenţilor pentru a-i convinge să se vaccineze.

"Nu-i mituim. Ceea ce facem este doar să le oferim un stimulent", a ţinut să precizeze acesta.

Când are loc premierea



Tragerea la sorţi va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie pentru a da timp studenţilor să se imunizeze.

"Vom înrola automat fiecare student şi, cu excepţia cazului în care aceştia spun că doresc să renunţe, după ce le-am dat posibilitatea de a se vaccina - timp de circa 12 săptămâni de la anunţ -, vom alege aleator 10 nume", a precizat Tickell pentru emisiunea "Today", de pe BBC Radio 4.

Festivalurile de muzică din Marea Britanie, protejate de o asigurare specială

Festivalurile de muzică din Marea Britanie vor fi protejate de o asigurare specială din partea guvernului dacă vor fi obligate să-şi suspende ediţiile din cauza COVID-19, au informat vineri autorităţile britanice citate de EFE, scrie Agerpres. 

Acest plan de asigurare va fi disponibil începând de luna viitoare şi are un buget de 750 de milioane de lire (870 milioane de euro) pentru a acoperi costurile suspendării spectacolelor.

Marea Britanie a ridicat la 19 iulie ultimele restricţii anti-coronavirus, astfel încât nu mai există limite cu privire la numărul persoanelor ce pot participa la acest tip de evenimente, multe dintre ele organizate în aer liber vara.

Ajutor din partea guvernului



Acest sector a cerut ajutor din partea guvernului după ce numeroase festivaluri de muzică au fost anulate din cauza pandemiei.

Deputatul conservator Julian Knight, care prezidează Comitetul de Cultură din Camera Comunelor, a declarat mass-media că, deşi acest plan "vine foarte târziu pentru unele spectacole vara aceasta, readuce încrederea de care avea nevoie acest sector pentru a putea planifica şi investi în viitoare evenimente".

Totuşi, Asociaţia Festivalurilor Independente a informat că vrea să lucreze alături de guvern pentru a se asigura că acest plan va oferi ajutor şi dacă evenimentele vor fi obligate să funcţioneze la capacitate redusă şi va fi reintrodusă distanţarea fizică, sau dacă artiştii vor trebui să stea în carantină în caz de contagiere cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel