Data actualizării:
Data publicării:

Premierul danez Mette Frederiksen, diagnostic de entorsă cervicală după atacul din Copenhaga / UPDATE

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Șeful executivului danez a primit verdictul medical după atacul din Copenhaga de vineri.

UPDATE: Cabinetul premierului Danemarcei, Mette Frederiksen, a informat sâmbătă că aceasta a suferit o entorsă cervicală uşoară în urma atacului căruia i-a căzut victimă vineri seara, când un bărbat a lovit-o în piaţa Kultorvet din Copenhaga, transmite Reuters.

"În afară de asta, prim-ministrul este bine, dar este şocată de incident", se arată în comunicatul oficial.

După incident, Frederiksen a fost transportată la spital pentru un control.

Toate evenimentele oficiale la care urma să participe sâmbătă şefa guvernului danez au fost anulate.

Știrea inițială

 

'Prim-ministrul Mette Frederiksen a fost lovită de un bărbat vineri seara în piaţa Kultorvet din Copenhaga. Bărbatul a fost arestat', conform unui comunicat. Mette Frederiksen a fost 'şocată de incident'. 

Poliţia din Copenhaga a confirmat faptul că a avut loc un incident în care a fost implicat premierul, însă nu a oferit detalii suplimentare.

'O persoană a fost arestată în acest caz care este în prezent în curs de anchetă. Pentru moment, nu avem alte comentarii sau observaţii de făcut', a spus poliţia într-un comunicat pe platforma X.

'Trebuie să spun că acest lucru îi bulversează pe cei dintre noi care îi sunt apropiaţi', a zis ministrul danez al mediului, Magnus Heunicke, într-un mesaj postat pe reţelele sociale. 'Aşa ceva nu trebuie să se întâmple în ţara noastră frumoasă, sigură şi liberă', a spus el.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a reacționat în urma atacului, subliniind faptul că 'violenţa (nu îşi are) locul în politică'.

De asemenea, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, s-a declarat 'indignat' şi a condamnat 'ferm', într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, 'această agresiune laşă', care s-a desfășurat în contextul în care danezii se pregătesc să participe duminică la alegerile europene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel