Premierul britanic vrea mai multe state implicate în operaţiunile din Libia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
David Cameron
David Cameron

Premierul britanic, David Cameron, doreşte ca reuniunea pe tema Libiei care va avea loc la Londra, marţi, să conducă la o extindere a coaliţiei statelor care se angajează să aplice rezoluţiile ONU privind Libia, a declarat luni unul dintre purtătorii săi de cuvânt.

În cadrul videoconferinţei de luni seara cu preşedintele american, Barack Obama, francez, Nicolas Sarkozy, şi cu cancelarul german, Angela Merkel, Cameron şi-a exprimat speranţa că reuniunea va "consolida şi va extinde coaliţia statelor care se angajează să aplice rezoluţiile ONU", a anunţat purtătorul de cuvânt, citat de Mediafax.

Aproximativ 40 de ţări sunt aşteptate marţi la Londra pentru prima reuniune a Grupului de Contact privind Libia, desemnat să se ocupe de "pilotajul politic" al atacurilor militare aflate de acum sub comandamentul NATO şi de pregătirea perioadei post-Kadhafi.

Cameron a adăugat că liderii "vor discuta despre furnizarea unui ajutor umanitar de urgenţă" şi că "vor face un apel la un proces politic care să permită poporului Libiei să-şi decidă singur viitorul".

"A fost de asemenea o discuţie privind procesul de reforme în Egipt şi a fost găsit un consens privind necesitatea de a relansa procesul de pace în Orientul Mijlociu", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Într-o declaraţie comună cu o zi înaintea reuniunii, Cameron şi Sarkozy au făcut apel la colonelul Muammar Kadhafi să plece şi la Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) să "instaureze un dialog politic naţional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel