Data publicării:

Pregătirile necesare gestionării valului 5 al pandemiei. Ministrul Rafila: Este esențial ca spitalele să rămână funcționale

Autor: Andrada Oana | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie creată de Vidal Balielo Jr., de la Pexels
Fotografie creată de Vidal Balielo Jr., de la Pexels

Pregătirile necesare gestionării valului 5 al pandemiei de Covid-19. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat Adriana Pistol și președintele interimar al CNAS, Adela Cojan, au discutat cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București și cu managerii spitalelor. 

Alegeri prezidentiale 2024

 "Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a organizat astăzi, 5 ianuarie, împreună cu secretarul de stat Adriana Pistol și cu președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Adela Cojan, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București și cu managerii spitalelor.

Aceștia au discutat despre centrele de evaluare a pacienților COVID și despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situația din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescută.

Ministrul Sănătății consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.", arată o informare de presă. 

Este esențial ca spitalele să rămână funcționale, spune Rafila 

„Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale.”, a spus ministrul Sănătății.

Secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat că e important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

Conf. dr. Adela Cojan, președintele interimar al CNAS: „Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați.”

Ministerul Sănătății va realiza centralizarea situației centrelor de evaluare și va pune la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid.

CITEȘTE ȘI: 31.000 de persoane au fost vaccinate, în ultimele 24 de ore, în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel