Data publicării:
Ce să-i dai de mâncare copilului tău pentru a-l pregăti de sezonul virozelor. Dr. Țincu: Ajută la realizarea anticorpilor specifici pentru a trece prin boală
Află în articol ce trebuie să-i dai de mâncare copilului tău pentru a-l pregăti de sezonul virozelor.
Medicul Iulia Țincu a venit cu mai multe câteva recomandări importante privind alimentația copiilor în cazul bolilor respiratorii sezoniere. Doctorul a explicat că este necesară în primul rând o pregătire a organismului pentru a face față virozelor, iar acest lucru ar trebui făcut încă din sezonul cald, printr-o alimentație bogată în fructe, legume și fibre, adică surse esențiale de vitamine și nutrienți.
„Felul în care ne protejăm e de fapt felul în care ne-am alimentat pe parcursul verii și primăverii”, a explicat medicul în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.
Alimentația continuă să joace un rol crucial și atunci când micuții sunt deja bolnavi, susține aceasta.
„Alimentația, pe lângă faptul că susține organismul copilului într-un moment de boală, ajută la realizarea anticorpilor specifici pentru a trece prin boală”, a adăugat dr. Țincu.
Mitul supei de pui. Chiar este eficientă în cazul răcelilor?
Astfel, medicul a explicat faptul că micuții au nevoie o dietă bogată în proteine, fructe, legume și lichide, mai ales în cazul febrei sau tusei care pot duce la deshidratare. Cât despre mitul supelor de pui necesare a fi introduse în alimentați în cazul răcelilor, dr. Țincu a confirmat eficiența acestora. Se pare că supa de pui este importantă în recuperare deoarece are multe proteine, esențiale pentru formarea anticorpilor.
„Proteina stă la baza formării anticorpilor, iar supa de pui reprezintă o sursă bună de proteină, utilă în recuperarea organismului”, a mai spus medicul.
Totodată, medicul a atras atenția și asupra suplimentelor alimentare, subliniind faptul că acestea sunt utile doar atunci când există deficiențe nutriționale sau copiii refuză anumite alimente în perioada bolii. În general, vitaminele și mineralele necesare ar trebui să provină din alimentație, nu din suplimente. Prin urmare o dietă cât mai bogată este soluția cea mai bună.
„Dacă avem de-a face cu un copil mofturos, atunci e posibil să fie nevoie de suplimente, dar în mod normal ne bazăm pe alimentație pentru a obține vitaminele și mineralele necesare”, a punctat dr. Țincu.
Diferența dintre părinții români și cei din restul Europei. Medicul pediatru Mihai Craiu: Suntem niște emoționali. De asta vin la spital, ca să primească rețeta de antibiotic
Părinții din România vin adesea la spital doar pentru a primi o prescripție de antibiotic, iar acest lucru este îngrijorător, a avertizat anterior conf. dr. Mihai Craiu. Totodată, medicul a atras atenția și asupra acelor părinții care refuză categoric tratamentul cu antibiotic, deși boala copilului îl necesită.
"Părinții români sunt un pic speciali față de media europeană pentru că multe din decizii sunt bazate pe emoții și pe apelarea mai degrabă la doctor Google decât la medicul de familie. De altfel, un studiu GFK, efectuat înainte de pandemie, arăta că trei sferturi din românii care se confruntă cu probleme de sănătate se duc întâi online și după aceea la medicul de familie, iar un alt studiu de anul trecut arăta că un sfert dintre români nu se duc deloc la medicul de familie, se duc numai online", a spus dr. Mihai Craiu pentru DC NEWS. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News