Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitura Cenușăresei. Rețeta veche din 1965

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video Pasiune & Savoare
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video Pasiune & Savoare

Ești fan prăjituri de casă? Atunci îți propunem o rețetă veche, de prin 1965, care sigur te va încânta.

Ingrediente

Blatul:

100 g făină   

100 g zahăr pudră   

puţină sare   

60 g ciocolată rasă   

3 ouă

Umplutură:

2 linguri cu vârf zahăr pudră   

40 g ciocolată rasă

1 albuş ou

puţină sare

Alte ingrediente necesare:

- puţin unt pentru uns tava

- puţină ciocolată rasă pentru presărat pe deasupra

Cum se prepară

Se amestecă bine într-un castron făină, zahărul, sarea, ciocolata rasă şi gălbenuşurile, până se obţine o compoziţie bine lucrată (rezultă o compoziţie destul de uscată). Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor cu lingura de lemn până când se obţine o compoziţie fină, omogenă, scrie reteteistorice.ro.

Se toarnă amestecul în grosime de 2,5-3 cm într-o tavă unsă cu unt şi se coace la foc potrivit (aproximativ 35-40 min). Se prepară umplutura astfel: albuşul se bate spumă cu puţină sare şi apoi se adăugă treptat zahărul (amestecând în continuare) şi apoi ciocolata rasă.

Când blatul este copt, se scoate din cuptor, se trece uşor cu un cuţit pe margini şi se scoate cu atenţie din tava. Blatul fiind destul de gros, se taie în 2-3 straturi şi apoi în feliuţe de 6-8 cm lungime şi 3 cm lăţime.

Feliuţele se lipesc două câte două punând la mijloc umplutură. Se aşază pe tava de servit şi se presară pe deasupra puţină ciocolată rasă.

Vezi și: Prăjitura București. Rețeta vremurilor de altădată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel