Data actualizării:
Data publicării:

Cinci cocktailuri non-alcoolice, potrivite pentru Crăciun, dar și în seara de Revelion

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @aram280299
FOTO: Freepik @aram280299

Iată cinci rețete de cocktailuri non-alcoolice pe care să le consumați, cu plăcere, de Crăciun și Revelion.

Vine sezonul sărbătorilor de iarnă și toată lumea se poate bucura de o băutură festivă, chiar dacă aceasta nu conține alcool. De altfel, unii nu consumă alcool, din motive de sănătate, de credință sau pentru că sunt conducători auto responsabili.

Iată câteva rețete de cocktailuri non-alcoolice potrivite pentru Crăciun și Revelion

Mocktail Mojito de Crăciun

Ingrediente:

1 lime tăiat în sferturi

10 frunze de mentă

2 lingurițe de zahăr brun

200 ml apă minerală

gheață

felii de lime și crenguțe de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Într-un pahar mare se zdrobește lime-ul împreună cu frunzele de mentă și zahărul brun, apoi se umple cu gheață.

Se adaugă apa minerală și se amestecă bine, iar pentru decor se pun feliile de lime și crenguțele de mentă.

Punch de fructe de pădure

Ingrediente:

200 ml suc de afine

200 ml suc de mere

100 ml suc de portocale

50 ml suc de lămâie

apă minerală sau sifon

fructe de pădure proaspete (afine, zmeură, mure)

felii de portocală și lămâie

gheață

Mod de preparare:

Sucurile de afine, mere, portocale și lămâie se amestecă într-un recipient mare. Se adăugă fructele de pădure și feliile de portocală și lămâie. 

Paharele se umplu cu gheață și se toarnă punch-ul, apoi se completează cu apă minerală sau sifon pentru un efect spumant.

Mocktail de merișoare și rodie

Ingrediente:

100 ml suc de merișoare

100 ml suc de rodie

50 ml suc de portocale

apă minerală

boabe de rodie pentru decor

felii de portocală

gheață

Mod de preparare

Într-un shaker se combină cele trei sucuri de fructe, apoi amestecul obținut se toarnă în paharele umplute cu gheață.

Se completează cu aă minerală și se decorează cu boabe de rodie și felii de portocală.

Smoothie de mango și ananas

Ingrediente:

1 mango copt, curățat și tăiat bucăți

200 ml suc de ananas

100 ml lapte de cocos

gheață

felii de mango și ananas pentru decor 

Mod de preparare:

Bucățile de mango, sucul de ananas și laptele de cocos mixează într-un blender până se obține o compoziție omogenă.

Se adaugă gheață și se mai mixează puțin, apoi se toarnă în pahare și se decorează cu felii de mango și ananas.

Mocktail de iarnă cu scorțișoară și măr

Ingrediente:

200 ml suc de mere

100 ml suc de portocală 

1 bețișor de scorțișoară

o linguriță de miere

felii de măr și portocală

gheață

Mod de preparare:

Într-o crăticioară se încălzește sucul de mere cu sucul de portocale și bețișorul de scorțișoară. Se adaugă mierea și se amestecă până se dizolvă complet.

Se lasă să se răcească puțin, apoi se toarnă în paharele umplute cu gheață. Se decorează cu felii de măr și portocală.

Pentru a fi plăcute la aspect și să nu se oxideze feliile de măr, sugerăm ca imediat după ce le-ați tăiat, lăsați-le afundate într-un vas cu apă și suc de lămâie. 

Aceste cocktailuri non-alcoolice sunt delicioase și perfecte pentru a fi savurate în perioada sărbătorilor de iarnă, fără a vă simți mai puțin festiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel