Data actualizării:
Data publicării:

Prada va deschide o fabrică în România. Investiții de 19 milioane de euro

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Economie
WhatsApp

Celebra casă de modă Prada va deschide o fabrică la Sibiu. Compania va investi nu mai puțin de 19 milioane de euro.

Alegeri prezidentiale 2024

Compania Hipic Prod Impex din judeţul Sibiu, controlată de grupul de modă Prada, va investi 19 mil. euro într-o nouă fabrică în România unde vor fi angajaţi peste 330 de oameni, arată datele oficiale citate de ZF, scrie Mediafax. 

Un proiect important pentru industrie

Acest proiect este cu atât mai important cu cât este vorba de o investiţie într-un domeniu care în ultimii 3-4 ani a suferit doar închideri de fabrici.

România a fost încă din anii ’90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie de textile din lume, forţa de muncă specializată şi mai ales ieftină şi poziţia geografică favorabilă atrăgând atenţia marilor nume din modă. Puţine sunt însă cele care au venit direct, majoritatea lucând cu parteneri locali.

România, o destinație prea scumpă

Majorarea salariului minim a făcut însă ca multe branduri de modă să vadă România ca o destinaţie prea scumpă şi astfel şi-au mutat producţia în Asia sau în alte state cu costuri mai mici, în contextul în care angajaţii din domeniu câştigă de obicei minimul pe economie sau un nivel apropiat.

Prada era deja prezentă local cu o fabrică în Sibiu, unitate de producţie operată de firma Hipic Prod Impex, companie apare fondată în 1994 şi controlată în proporţie de 80% de Prada SPA.

Cum se fac BLUGII. Imagini dintr-o fabrica cu laser

Blugii sunt printre cele mai populare obiecte vestimentare din lume, însă puțină lume știe cum se fabrică cu adevărat, scrie Realitatea.net. Tocmai din acest motiv, următoarele imagini au devenit virale pe Youtube, dar și pe TIkTok. Mulți au fost surprinși să afle că imprimeurile sau tăieturile de pe blugi sunt făcute cu laserul. vezi imaginile mai jos.

Istoria blugilor începe însă acum mai bine de 500 de ani în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans” vine din sintagma franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac. Deşi îi numim „blue-jeans”, pantalonii erau realizaţi, încă de pe-atunci, din denim, o stofă a cărei compoziţie s-a schimbat de-a lungul secolelor, scrie Historia.ro. 

Vezi aici imaginile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel