Data publicării:

Povestea pilotului care nu credea în coronavirus. La 46 de ani a ajuns în comă indusă

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Timp de multe luni, Jorge Lis, fost pilot din Valencia (Spania), a fost un negaționist convins în ceea ce privește coronavirusul.
Timp de multe luni, Jorge Lis, fost pilot din Valencia (Spania), a fost un negaționist convins în ceea ce privește coronavirusul.

Timp de multe luni, Jorge Lis, fost pilot din Valencia (Spania), a fost un negaționist convins în ceea ce privește coronavirusul.

Alegeri prezidentiale 2024

El a respins existența virusului, s-a opus vaccinării și a încercat să-și convingă rudele să nu accepte serul, ceea ce a provocat numeroase dispute în cadrul familiei.

La vârsta de 46 de ani, Jorge s-a infectat. Avea o viață sănătoasă și nu avea patologii anterioare, așa că nu a acordat nicio importanță primelor simptome de coronavirus.

Evoluția sa a fost catastrofală

De la simptome banale, s-a ajuns la internarea lui Jorge la spital. A crezut că va fi externat în câteva ore sau, cel mult, în câteva zile. Din păcate, situația sa a continuat să se înrăutățească, virusul a dus la pneumonie, iar pacientul a trebuit să fie internat la terapie intensivă, unde se află în comă indusă de 15 zile.

Cu toate acestea, fostul pilot a reușit să lase un mesaj familiei sale în care a cerut scuze pentru comportamentul său antivaccinist și conspiraționist. Acum, Jorge pilotează cursa vieții sale, după multe luni crezând că coronavirusul nu există.

---

Specialist: Am plecat de la o premisă greșită când am crezut că finalul pandemiei este aici

Vești extrem de proaste despre evoluția pandemiei! 

Până de curând, specialiștii spuneau că 70% din populația vaccinată era orizontul care promitea sfârșitului pandemiei. Speranța a fost de a obține imunitatea de turmă cu această rată a vaccinării în Spania, programată pentru sfârșitul verii, dar sosirea noilor variante a eliminat această posibilitate, extinzând pragul necesar pentru a o atinge.

Acum, experții consideră că nu vom putea vorbi despre imunitatea de turmă până când 80 sau 90% din populația totală nu va primi ambele doze de vaccin sau până când populația nu va generat anticorpi în urma infecției cu noul coronavirus. Unii chiar elimină posibilitatea de a ajunge vreodată la acest procent, cel puțin nu pe termen scurt.

Vaccinul nu este suficient în ceea ce privește transmiterea virusului

 

În plus, mai este o problemă remarcată de profesorul Pere-Joan Cardona, cercetător spaniol. El este de părere că vaccinul nu este suficient în ceea ce privește transmiterea virusului: ”Pornim de la o premisă oarecum eronată, aceea că vaccinul actual ar trebui să oprească transmiterea și vedem că nu este chiar așa”.

Deși încă nu se cunoaște sigur capacitatea vaccinului de a preveni transmiterea, există studii care indică un procent între 40 și 80%, în funcție de ser. „Cu aceste procente și ținând cont de varianta Delta, imunitatea de turmă este un concept oarecum dificil de realizat”, recunoaște Cardona, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel