Ponta refuză să-l decoreze pe Opriș: "Trebuia sancționat, nu decorat"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Traian Băsescu a trimis premierului Victor Ponta un decret de decorare a şefului Serviciului Român de Telecomunicaţii, Marcel Opriş, pe care premierul, ca şi în cazul conducerii ICR,  va refuza să îl contrasemneze. "Trebuia mai degrabă sancționat, nu decorat", a spus primul-ministru, miercuri, cu privire la acest subiect.

Pentru Marcel Opriş a fost propus Ordinul Naţional Steaua României în grad de comandor, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Decretul a fost transmis spre contrasemnare în ultimele zile şi nu a fost încă returnat, dar premierul va refuza să contrasemneze.

"Premierul a contrasemnat peste 200 de decrete de decorare din 2012 şi până acum şi l-a refuzat pe cel legat de Institutul Cultural Român, dar şi încă unul trimis zilele trecute, care încă nu a fost returnat, dar care nu va fi semnat de premier, şi anume pentru Marcel Opriş", au arătat sursele citate.

Întrebat, miercuri, despre refuzul de a-l decora pe șeful STS, Marcel Opriș, Victor Ponta a amintit despre accidentul aviatic din Apuseni, în urma căruia două persoane au murit. "Mie mi s-a părut că atunci domnul Opriș trebuia mai degrabă sancționat, nu decorat", a precizat primul-ministru.

Vezi și: Băsescu, plângere la CCR pe numele lui Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a transmis Curţii Constituţionale o sesizare care îl vizează pe premierul Victor Ponta, legată de faptul că şeful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau "înalte personalităţi ce au asigurat conducerea ICR în perioada 2005-2012".

În sesizarea adresată CCR, șeful statului arată că primul-ministru a refuzat nemotivat să contrasemneze decretele de decorare pentru Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihăieş şi Dan Croitoru, din fosta conducere a ICR.

Citește și: Prima reacție a lui Ponta, după ce Băsescu l-a reclamat la Zegrean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel