Ponta: Pe Kovesi au propus-o doi miniștri ai cabinetului Tăriceanu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kovesi
kovesi

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la Prima Tv, că propunerile sale pentru șefia marilor parchete sunt "bune", amintind că Laura Codruța Kovesi a fost propusă și de doi miniștri ai cabinetului Tăriceanu.

"Eu cred că am făcut bine, mi-am asumat o răspundere, aceea de a face propuneri. Am făcut nişte propuneri bune, chiar dacă propunerea cu Kovesi a fost controversată, legată de faptul că a ocupat o funcţie şi în vremea în care era preşedinte Traian Băsescu, şi Guvernul Tăriceanu de fapt. Asta a uitat toată lumea, că doamna Kovesi a fost propusă de doi miniştri ai Guvernului Tăriceanu!", a declarat șeful Executivului.

Laura Codruța Kovesi a obținut primul mandat în fruntea Parchetului General după ce a fost propusă în perioada în care ministru al Justiției era Monica Macovei, în 2006. În septembrie 2009 aceasta a fost propusă pentru al doilea mandat de ministrul Justiției Cătălin Predoiu, ministru al cabinetului Boc. Cătălin Predoiu a fost ministru și în guvernul Călin Popescu Tăriceanu.

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va intervieva săptămâna aceasta propunerile lui Victor Ponta pentru conducerea DNA și a Parchetului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel