Ponta dorește înăsprirea legislației rutiere. Vezi motivul
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Premierul Victor Ponta este hotărât să înăsprească legislația rutieră, pe baza experiențelor altor state europene, susținând că "este inadmisibil câţi oameni și-au pierdut viața", în ultima perioadă.

"Cred că avem o mare problemă de implementare a autorităţii legii în domeniul rutier şi sunt foarte hotărât, pe baza experienţelor altor ţări europene, să încercăm o înăsprire a legislaţiei şi o întărire a autorităţii celor care sancţionează abaterile pe drumurile publice. Este inadmisibil câţi oameni şi-au pierdut viaţa în aceste zile", a declarat, marți, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, citează România TV.

Bilanțul ultimelor șapte zile arată că 22 de persoane au murit în urma accidentelor rutiere, iar peste 100 au fost rănite. Principala cauză a producerii accidentelor a fost viteza excesivă. În ultima săptămână, circa 5.000 de şoferi au fost sanctionaţi şi 300 dintre ei au rămas fără permis.

În schimb, George Grigore, comişar-şef Direcţia Poliţiei Rutiere, a afirmat la România TV că: "Statistic vorbind, faţă de aceeaşi perioadă din an, accidentele s-au redus la jumătate. Este un fapt îmbucurător".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel