Polonia, aparat care detectează infectarea cu SARS-CoV-2. Președintele Andrzej Duda s-a testat / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Polonia, aparat care detectează infectarea cu SARS-CoV-2. Președintele Andrzej Duda s-a testat   /  Sursă foto: Pixbay
Polonia, aparat care detectează infectarea cu SARS-CoV-2. Președintele Andrzej Duda s-a testat / Sursă foto: Pixbay
Oamenii de știință polonezi au inventat un etilotest revoluționar pentru a testa infectarea cu SARS-CoV-2.

ML System, o firmă de lângă Rzeszów, în sud-estul Poloniei, a dezvoltat un dispozitiv care analizează respirația pacientului pentru a testa infectarea cu SARS-CoV-2. Similar unui etilotest alcoolic, testul necesită ca subiectul să expire în dispozitiv pentru a determina prezența coronavirusului, iar întregul proces durează doar zece secunde.

Președintele polonez Andrzej Duda, care a vizitat sediul central al companiei, a salutat dezvoltarea și a spus că speră că dispozitivul va salva mulți oameni de infectare. Președintele a numit oamenii de știință ai companiei „nu doar mândria regiunii lor, ci a întregii Polonii”.

„Cred că în curând, după testarea clinică, dispozitivul va putea începe producția în masă”, a spus președintele, care a fost supus și testării noului dispozitiv și a produs un rezultat negativ.

Ce spun reprezentanții companiei?

Șeful ML System, Dawid Cycoń, a declarat că se desfășoară o revoluție tehnologică în lupta împotriva COVID-19 și a altor agenți patogeni și viruși.

„Am făcut un lucru incredibil în doar câteva zile. Acest dispozitiv este capabil să detecteze COVID-19 în diferite locuri. Avem rezultatele testelor preliminare, am primit permisiunea de la Comisia de bioetică pentru a efectua teste pe tampoane gata colectate de la subiecți care sunt probabil infectați”, a spus șeful companiei.

Acesta a explicat că prima lucrare cu privire la parametrii dispozitivului a început la sfârșitul primăverii anului 2020. El a adăugat că ML System rezolvă problemele sociale și, prin intermediul acestui dispozitiv, poate ajuta la economisirea a milioane de teste la nivel mondial, informează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel