Polițist: Mi-am început Ziua Națională a României cu o întâmplare tipic românească. S-a întâmplat fix în centrul Bucureștiului / foto
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 01 dec 2022, 09:04
WhatsApp
Polițistul Bogdan Bănică a spus ce a pățit chiar de Ziua Națională a României.

„Mi-am început Ziua Națională a României cu o întâmplare tipic românească: azi-noapte mi-au furat lamele ștergătoarelor de parbriz. Și nu în Rahova sau Ferentari, ci în centrul capitalei! Ar trebui totuși să apreciez că hoțul mi-a lăsat ridicat un ștergător pentru a observa din timp că au dispărut, să nu apuc să plec și să îmi zgârii parbrizul? Dau o bere, boss! La mulți ani, români. La mulți ani, România!”, a povestit Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS.

2. -imagine fara descriere- (masina_08652000.jpg)

VEZI ȘI: Program paradă militară București de Ziua Națională a României - 1 Decembrie 2022

Joi, 1 Decembrie 2022, este Ziua Națională a României.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti va începe la ora 11.00, joi, 1 Decembrie.

Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, precum şi 120 de mijloace tehnice participă în acest an la parada de Ziua Naţională a României.

Potrivit MApN, în blocul de onoare vor fi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos şi militari reprezentând ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Fondul sonor al defilării va fi asigurat de muzicile militare ale Armatei, din garnizoana Bucureşti: Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava".

Cu ocazia Zilei Naţionale, Armata României participă, la solicitarea autorităţilor publice, la organizarea de ceremonii militare în garnizoanele din întreaga ţară.

Militarii aflaţi în misiune în afara ţării desfăşoară şi ei, cu acest prilej, ceremonii militare.

În toate instituţiile militare din ţară se arborează Drapelul naţional, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se ridică Marele Pavoaz.

Pierderile Armatei României în Primul Război Mondial sunt estimate la peste 330.000 de căzuţi la datorie, dintre care peste 60.000 în prizonierat. În cel de-al Doilea Război Mondial, ţara noastră a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri şi invalizi, potrivit MApN.

Cum circulă transportul în comun pe 1 Decembrie

Pe 1 Decembrie, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din București vor circula după un program special, potrivit STB. Mai precis transportul public în comun va funcționa conform programului unei zile de duminică. Programul complet de circulație al fiecărei linii de autobuz, tramvai și troleibuz este pe site-ul STB.

Metroul bucureștean va circula pe 1 Decembrie la un interval de 10 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?