Poliția din Germania, în alertă. Plic suspect cu o substanță albă, primit de un ministru
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Poliția din Germania, în alertă. Plic suspect cu o substanță albă, primit de un ministru / Foto: Pixabay, de MatthiasSchild
Poliția din Germania, în alertă. Plic suspect cu o substanță albă, primit de un ministru / Foto: Pixabay, de MatthiasSchild
Biroul parlamentar al ministrului german al Economiei a primit un plic suspect cu o substanță albă.

Biroul parlamentar al ministrului german al economiei, Robert Habeck, a anunţat joi că a primit un plic suspect conţinând o substanţă albă, relatează Reuters. Incidentul a declanşat o amplă operaţiune poliţienească, transmite Agerpres.

Angajaţi ai biroului din Flensburg, în apropiere de graniţa cu Danemarca, au adus plicul la poliţie la ora 3.50 p.m. (13.50 GMT), ulterior poliţia alertând pompierii.

Operaţiunea poliţiei a durat două ore, iar substanţa albă a fost eliminată din clădire de brigada de pompieri, într-un container, potrivit unui comunicat al poliţiei difuzat miercuri seara târziu, care mai precizează că nimeni nu a suferit vătămări şi nu s-au produs pagube.

"A fost iniţiată o analiză a prafului alb şi se aşteaptă rezultatele", a menţionat poliţia.

Cine este Robert Habeck

Robert Habeck, născut la 2 septembrie 1969, este un politician german și scriitor de cărți pentru copii, care a ocupat funcția de vicecancelar al Germaniei, ministru federal pentru afaceri economice și acțiuni climatice în cabinetul cancelarului Olaf Scholz și membru al Bundestag-ului german pentru Flensburg – Schleswig din 2021. Din 2018 până în 2022, a fost și co-lider al Alianței 90/The Greens, alături de Annalena Baerbock. 

În 2009, Habeck a fost votat în parlamentul de stat al Schleswig-Holstein ca deputat al Verzilor și a devenit președintele grupului. Atât la alegerile anticipate din 2012, cât și la alegerile federale din 2017, el a candidat ca principal candidat al propriului său partid. Din 2012 până în 2018 a ocupat funcția de viceministru-președinte și ministru pentru revoluția energetică, agricultură, mediu și natură (din 2017 și pentru digitalizare) pentru cabinetul Albig, precum și pentru cabinetul Günther. După ce a fost ales președinte federal al partidului său în 2018, s-a retras din funcția sa de ministru. La alegerile federale din 2021, el a obținut mandatul direct al districtului său electoral Flensburg-Schleswig cu 28,1% din primele voturi. Habeck este repartizat politicienilor realiști ai Partidului Verzilor, scrie Wikipedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel