Data publicării:

Podoliak cere României să doboare drone ruseşti din Ucraina. Chirieac, reacţie clară: Bădărănie! Tăcerea mieilor... Nu a depistat NATO. Gestul este necontrolat

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Ministerul de Externe din Ucraina
FOTO: Ministerul de Externe din Ucraina

Analitul politic Bogdan Chirieac a comentat solicitarea consilierului lui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, ca România să renunţe la "tăcerea mieilor" şi să doboare dronele ruseşti care bombardează porturile Reni şi Izmail.

"Ucraina este o națiune în război care nu știe întotdeauna să păstreze limitele față de prieteni și aliați. Nu ne cere domnul Podoliak să nu mai cheltuim mai bine de 1% din PIB pentru sprijinirea Ucrainei? Ceea ce a făcut domnul Podoliak este o chestiune de bădărănie, ca să nu îi spunem altfel, să nu folosim cuvinte mai dure, precum ar fi inamiciție, dar ținând seama că este război și înțeleg tesiunea în care se află, să o lăsăm așa. Ce să facă, tăcerea mielor... nu, a depistat NATO, mijloacele radio ale NATO, cele mai avansate de pe planetă nu au depistat o dronă de câteva kilograme care a aterizat într-un zvâc undeva în Delta Dunării. Nu avea nici măcar încărcătură explozibilă.

VEZI ȘI: Consilierul lui Zelenski cere României să doboare dronele Rusiei care atacă Ucraina. Generalul Dan Grecu: O jignire gravă! Nu Podoliak mă miră, ci politicienii români

Acum nu știu cum ce nu a reușit NATO a reușit Ucraina că a știut unde a căzut drona, dar nu discutăm despre asta. Deci, gestul este necontrolat și nu este prima dată când regimul de la Kiev are astfel de gesturi față de aliați. Și cu Polonia a fost o stare de tensiune foarte puternică. repet însă, nu trebuie judecați acești oameni ca și cum ar fi în condiții normale. Națiunea lor este pur și simplu zdrobită de tancurile lui Putin, au fost uciși femei, copii, bătrâni, orașele sunt distruse, deci este absolut de înțeles această nervozitate. România cred că nu trebuie să riposteze la zicerea domnului Podoliak", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Măsuri pentru avertizarea cetățenilor români aflați în zona de graniță cu Ucraina

Întrebat despre  faptul că a fost adoptată o Hotărâre de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prin care sunt implementate măsuri pentru avertizarea cetățenilor români aflați în zona de graniță cu Ucraina, Bogdan Chirieac a spus:

"Mesajul RO Alert când sună antiaeriana Ucrainei la 200 de metri, zău... Dă-le acelor oameni un echipaj de pompieri, un echipaj de ambulanță, eventual niște adăposturi să le asiguri oamenilor că știm despre ce este vorba, poate mai mult în zonă să detașezi niște baterii de antiaeriană, noi nu avem, dar are NATO, eu știu... deși nu pot intercepta o dronă care merge cu 150 de metri pe secundă la altitudine de câțiva metri, este exclus lucrul acesta, dar măcar dă o siguranță, o prezență militară mai susținută în zonă, adică asta ar liniști oamenii".

VEZI ȘI: MApN, măsuri fără precedent la granița cu Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel