Platforma de programare la vaccinare A PICAT: Greşeala pe care a făcut-o STS
Care este greşeala făcută de STS cu platforma de programare la vaccinare
Platforma web prin intermediul căreia românii se puteau programa la vaccinare împotriva COVID-19 a picat, la câteva minute după punerea în folosinţă. Iată care este greşeala făcută de STS. 

"Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. 

Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă al STS. 

Problema este că autorităţile au anunţat public ora la care vor începe înscrierile pe platformă. "Vineri, 15 ianuarie, ora 15:00", a anunţat chiar dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. Anunţând ora, toată lumea care voia să se programeze a intrat în acel moment pe platformă. Puteau să anunţe doar ziua de 15 ianuarie şi atunci cine voia intra pe rând.

O altă soluţie ar fi fost pornirea platformei pentru cei din etapa a II-a pe timp de noapte, când traficul este scăzut. Este acelaşi sistem pe care îl folosesc băncile când anunţă probleme la funcţionarea plăţilor cu cardul. 

*acest articol reprezintă o opinie

Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 ian, 16:41
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro