Data actualizării:
Data publicării:

Plata pensiilor pe luna decembrie. Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Nu ne putem permite să punem în pericol banii pe care îi merită

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: Freepik @stefamerpik
FOTO: Freepik @stefamerpik
Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a făcut precizări importante privind plata pensiilor, a beneficiilor și prestațiilor sociale în luna decembrie.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut precizări cu privire la plata pensiilor, precum și a celorlalte beneficii și prestații sociale, în luna decembrie, știut fiind că aceasta este o lună atipică față de celelalte luni ale anului, în contextul sărbătorilor de iarnă.

”Vreau să știe românii că toate pensiile, beneficiile și prestațiile sociale în luna decembrie vor fi primite la timp. Începând de luni, 4 decembrie, factorii poștali deja le plătesc pensiile celor care primesc pensiile prin factorii poștali, fiindcă noi ne-am asigurat, noi și colegii de la Casa Națională și casele teritoriale de pensii, că undeva în perioada între 20 și 27 noiembrie virăm banii către Poșta Română, astfel încât Poșta Română să îi poată duce pensionarilor.

Dincolo de mișcările de protest, acesta este un drept patrimonial al pensionarilor și niciunul dintre noi nu ne putem permite să punem în pericol banii pe care pensionarii îi merită”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu în cadrul emisiunii Ce se întâmplă? de la DCNews.

Conturile bancare ale pensionarilor, alimentate ”ca de obicei”

În ceea ce îi privește pe pensionarii care își primesc pensiile în cont bancar, ministrul Muncii a afirmat că aceștia îi vor primi după data de 12 decembrie, ”ca de obicei”. 

”După data de 8 decembrie, cei care primesc venituri de beneficii și prestații sociale, alocația, stimulentul de inserție pentru mame, venitul minim garantat - de la anul va fi venitul minim de incluziune - sunt beneficii și prestații sociale, peste 40 la număr, pe care le plătesc colegii noștri de la ANPIS-uri. De la ANPIS. prin agențiile județene pentru plăți și inspecție socială (n.r. AJPIS), vor ajunge și acestea, la timp, la beneficiari”, a mai spus ministrul Muncii.

Citește și: Cu cât vor crește pensiile, de la 1 ianuarie. Elementul de noutate prevăzut în noua lege. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunț

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel