Data publicării:

Planul Economico-Financiar al Poștei Române, respins: "Veniturile prezentate sunt doar previziuni. Majorarea cheltuielilor este o certitudine"

Autor: Ema Apostu | Categorie: Economie
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Planul Economico-Financiar al Poștei Române a fost respins.

"Art. 1. Se respinge aprobarea Planului Economico-Financiar al Companiei Naționale "Poșta Română" S.A., așa cum a fost solicitat de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor în Hotărârea nr. 21/23.08.2023 în și în Procesul Verbal al Ședinței Adunării Generale Ordinare a Acționarilor nr. 100/119/02.10.2023.

Se menţionează faptul că, potrivit Planului supus aprobării, veniturile prezentate sunt doar previziuni, ceea ce presupune inclusiv posibilitatea nerealizării acestora la nivelul prognozat, în timp ce majorarea cheltuielilor este o certitudine. În consecință, în acest context este necesară prezentarea inclusiv a unei variante pesimiste, respectiv evoluția situației financiare în condițiile în care veniturile estimate nu se vor materializa.

De asemenea, este necesară și identificarea și prezentarea unor măsuri concrete pe care societatea le va adopta în situaţia scenariului pesimist. Reprezentantul Ministerului Cercetării, lnovării și Digitalizării solicită ca, la următoarea convocare a AGA ce va avea același subiect pe ordinea de zi, Planul supus aprobării să fie prezentat în forma solicitată", se arată într-un document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel