Pilonul II de pensii, strategie. Heiuș, răspuns direct: O să avem un mandat foarte scurt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Întrebat despre strategia pe care ar urma să o aibă, dacă va fi învestit, în cazul instituţiilor financiar - bancare - inclusiv privatizarea CEC - dar şi în cazul Pilonului II de pensii, Lucian Heiuș a oferit un răspuns direct.

"Dacă o să fim învestiţi, vom avea un mandat foarte scurt. În programul de guvernare nu este prevăzută nici privatizarea CEC, nici altceva legat de EximBank, cele două bănci la care statul este acţionar unic.

Eu, ca liberal, cred că Pilonul II de Pensii are o importanţă covârşitoare pentru noi cei care, peste 15 ani, vom ieşi la pensie şi este o alternativă şi o completare faţă de pensia luată de la bugetul de stat. Încurajez Pilonul II, Pilonul III chiar. Mandatul nostru este foarte scurt. Nu vom introduce taxe suplimentare, nu venim cu modificări decât cele care au stat, prin politicile fiscal - bugetare stabilite de Guvernul PNL sub conducerea lui Ludovic Orban, la bugetul de stat", a spus Lucian Heiuș, în timpul audierilor pentru funcția de ministru de Finanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel