Pierderea dinților, urmare a infecției cu SARS-CoV-2? Ce spun specialiștii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Problemele dentare se pot agrava din cauza infecției cu SARS-CoV-2, sugerează unii experți.

Unele persoane vindecate în urma infecției cu SARS-CoV-2 au experimentat un simptom neobișnuit în urma infecției: pierderea dinților, scrie New York Times. O femeie din New York, în vârstă de 43 de ani, a reușit să învingă coronavirusul în această primăvară, dar, recent, în timp ce mesteca o gumă, a descoperit că un dinte i se mișca. A doua zi a observat că dintele i-a căzut, însă fără sângerare sau durere, lucru care i s-a părut ciudat. Și-a povestit experiența pe rețele de socializare, curioasă fiind dacă există și alte persoane care au pățit la fel.

„Începem acum să examinăm unele dintre simptomele uimitoare și uneori invalidante pe care le suferă pacienții la câteva luni după ce s-au recuperat de lCovid, inclusiv aceste relatări ale problemelor dentare și ale pierderii dinților.", a spus dr. William W. Li, președinte și medic director al Fundației Angiogenesis.

Totuși, experții spun că nu există dovezi clare sau date cu privire la faptul că infecția cu SARS-CoV-2 afectează dantura sau gingia. Ei susțin că este nevoie de mult mai multe cercetări pentru a dovedi o legătură între Covid-19 și pierderea dinților, mai ales că numărul persoanelor care au raportat astfel de situații nu este unul mare. Ei îi îndeamnă pe oamenii care știu că au deja afecțiuni dentare să fie totuși atenți la acest aspect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel