Data actualizării:
Data publicării:

Pește prăjit cu mujdei de usturoi, combinația delicioasă, dar periculoasă. Avertismentul medicilor

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Pește prăjit cu mujdei de usturoi, combinația delicioasă, dar periculosă. Avertismentul medicilor / Foto: Pixabay, de RitaE
Pește prăjit cu mujdei de usturoi, combinația delicioasă, dar periculosă. Avertismentul medicilor / Foto: Pixabay, de RitaE

Află în articol de ce peștele prăjit cu mujdei de usturoi este o combinație alimentară periculoasă.

Fie că sunt în vacanță pe litoral sau în Delta Dunării, românii obișnuiesc să mănânce pește în restaurant. Cu un pește bun merge de obicei o mămăligă sau cartofi și neapărat trebuie să nu lipsească de pe masă și un mujdei de usturoi. Specialiștii atrag însă atenția că și combinația dintre pește și mujdei de usturoi poate fi una periculoasă, dar depinde foarte mult de felul în care pregătim alimentele, dar și cât de mult mâncăm, scrie dieta.coach.

Astfel, usturoiul trebuie să fie unul de calitate, românesc, ecologic dacă e posibil, în orice caz trebuie evitat cel chinezesc despre care se știe deja că poate fi periculos pentru sănătate din cauza felului în care e cultivat. Și cu uleiul pus în mujdei ar trebui să aveți grijă. Prea mult ulei nu este bun pentru sănătatea dumneavoastră. Sarea este și ea o problema deoarece nu este bună pentru sănătate dacă e folosită în cantități mari. Trebuie luat în considerare că vei pune sare și pe pește probabil din plin, împreună cu sarea în exces din mujdei, deja va fi o problema pentru sănătatea ta.

Somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroul se numără printre cele mai sănătoase tipuri de peste, deoarece au o cantitate mai mare de omega 3. Pot fi consumați la cuptor, pe grătar, în ciorbă, dar de evitat este prăjirea acestora.

Evident, puteți să mâncați liniștiți o porție de hamsii cu mujdei la mare, important este să evitați excesele. Mare atenție, nu trebuie să le mâncați nici în cantitate mare, nici în fiecare zi, nici în combinație cu alcool sau alte alimente cu exces de sare.

De ce să nu consumi carne tocată. Bilic: Tu crezi că ai mâncat o bucată de carne, când de fapt...

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre carnea tocată și motivul pentru care ar trebui să o evităm.

"Când vine vorba de carne, alegeți varianta NEtocată. Festival la mal de mare cu muzică și mâncare. Ce variantă poți să alegi? Burgers, șaorma sau pizza, adică pâine cu carne și legume… nimic rău până aici. Și, ca o iubitoare de porc ce sunt, m-am oprit la sandvișul “pulled pork”. După capul meu, asta însemna carne de porc gătită îndelungat, curățită de pe oase și apoi mărunțită. Un singur element n-am luat în calcul și el face toată diferența: sosul.

Urmărind cum este pregătită carnea pentru umplutură, am fost uimită să văd că în ea să pun nu doar condimente, ci și un sos brun, cu siguranță delicios. Dacă, până acum, la șaorma și burger știam să cer varianta fără sos, la porcul mărunțit nu m-am gândit că e cazul. Care e beleaua cu sosurile? În primul rând conțin grăsime și mult zahăr, care dublează numărul de calorii din carne. Apoi, sunt pline de E-uri, potențiatori de gust, emulgatori și stabilizatori - majoritatea sosurilor vin la bidon, nu mai face nimeni maioneză și sos de usturoi din ingrediente banale, totul e semipreparat. Unde e problema? În primul rând la nivel de percepție: tu crezi că ai mâncat o bucată de carne, când de fapt e vorba de un amestec de proteine, glucide și grăsimi deloc echilibrat. Sosul e o capcană pentru cei care vor să țină dieta proteică, dieta Keto sau vor să evite zahărul și glutenul.", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel