Peste 20 de purcei, eutanasiaţi de autorităţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Autorităţile sanitar-veterinare din Arad au confiscat şi eutanasiat, miercuri, 24 de purcei descoperiţi într-un autoturism, în trafic, animalele fiind aduse dintr-o comună din Dâmboviţa unde evoluează pesta porcină africană.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad arată, într-un comunicat de presă, că transportul ilegal a fost descoperit de poliţişti din oraşul Chişineu-Criş, care au sesizat inspectorii sanitar-veterinari. Aceştia au găsit 24 de purcei, fiecare având în jur de 20 de kilograme, necrotaliaţi şi fără documente de provenienţă. 'Animalele erau înghesuite într-un autoturism Skoda Octavia cu număr de Dâmboviţa, în condiţii greu de imaginat.


Amendă de 6000 lei

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad au confiscat animalele şi transportul a fost dus la o unitate de neutralizare, unde animalele au fost ucise şi incinerate, costul acestei operaţiuni fiind suportat de transportator', arată comunicatul, care menţionează că purceii provin dintr-o comună unde evoluează pesta porcină africană. Şoferul a fost amendat cu 6.000 lei, conform H.G. 984/2005, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel