Pensionarul special Ion Dumitrel, șef CJ Alba, consiliat de un judecător cu pensie specială de la Curtea de Apel
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Nevoile personale ale baronului Ion Dumitrel sunt finanțate de bugetul statului, acuză Opoziția din județul Alba, după ce Consiliul Județean a dublat numărul consilierilor de la cabinetul președintelui său.

Pensionar special, ca și soția sa, Dumitrel încasează atât pensie cât și veniturile aferente funcției pe  care o ocupă de două decenii. Din declarațiile de avere, putem observa că, totuși, doamna aduce mai mulți bani în casă, având pensia mai mare, dar și un salariu bun, de circa 2500 de euro lunar, de la SC APA CTTA SA, furnizorul de apă al județului pe care Dumitrel îl conduce.

E aproape firesc ca unul dintre consilierii personali pe care îl angajează pe banii statului să fie, la rândul său, pensionar special: un judecător de la Curtea de Apel, de care nu se știe când ai nevoie, într-o administrație vestită prin scandaluri, nu prin realizări.

Citește și: Poveștile, secretul longevității la șefia unui județ. Dumitrel, mandate cât doi președinți de țară la un loc

”L-am luat pur și simplu, era pensionat din funcția de judecător când l-am luat pe postul de consilier. Mai am încă doi consilieri pe lângă dânsul”, explică Ion Dumitrel pentru ziarulunirea.ro, de parcă și-ar lua, din bani personali, un ajutor pe lângă casă.

Citește și: Cum zboară banii de la CJ Alba, cu ”Super-Dumitrel” în frunte! Când a rămas singur, Împăratul a mai pompat 12.000 de euro în câteva postări pe Facebook

„Putem înţelege că, ajuns la vârsta la care încasează atât pensie cât şi salariu pentru funcţia pe care o ocupă, domnul Dumitrel are nevoie de ajutor, de consiliere. Că e vorba de consilieri personali de care domnul Ion Dumitrel chiar are nevoie, ori că e vorba de asigurarea unor posturi călduţe pentru colegi de partid, în vederea alegerilor, nu considerăm că o astfel de decizie a fost oportună. În fapt, iniţiativa domnului Dumitrel a fost de-a dreptul sfidătoare, în condiţiile în care peste tot se vor desfiinţa posturi publice şi se vor reduce cheltuielile bugetare, iar el tocmai şi-a înfiinţat trei noi posturi de consilieri personali”, spune Corneliu Mureşan, subprefect, citat de alba24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel