Geoană, președintele României?! Ipoteza lui Crin Antonescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Invitat la „Ce se întâmplă”, emisiune DC News, Crin Antonescu a declarat că Mircea Geoană este un politician cu experiență solidă în politică externă, având competențe superioare față de alți candidați.

Crin Antonescu a subliniat că Geoană cunoaște bine politica mondială și are relații personale cu lideri importanți. Cu toate acestea, Crin Antonescu a menționat că, deși Geoană are potențial, acest lucru nu este o garanție că va aduce schimbările dorite în politica externă a României.

"Am și fost suspectat că sunt un agent de influență al domnului Geoană (...). Domnul Geoană este în mod categoric, la criteriul competențelor verificate, mult în raport cu ceilalți pentru că are o experiență — care n-a început acum, la NATO. Și care nu e una oarecare.

Deci n-avem a ne îndoi că domnul Geoană știe despre ce e vorba în politica externă. N-avem a ne îndoi că domnul Geoană cunoaște personal foarte mulți oameni importanți din politica lumii. Astea cred că sunt niște realități.

E asta o garanție că domnul Geoană va produce în fruntea statului român, la o adică, acea schimbare de calitate, de intensitate, de altitudine în politica externă a României? Încă nu. Rămâne să evaluăm. Rămâne să-l ascultăm. Rămâne să vedem ce ne spune chiar domnia sa.

Din cauza asta am și spus — dacă eu eram vreun susținător ascuns al domnului Geoană, nu i-aș fi atacat candidatura sau  nu i-aș fi pus în discuție candidatura domnului Ciucă — aș fi spus că e foarte bun.

N-aș fi încercat să-i întrerup pe cei din PNL (...).

Dar nu se poate nega că totuși Mircea Geoană, chiar în câteva intervenții (că nici nu a început campania, nici nu e candidat oficial), a aproximat niște teme care ar trebui să fie de interes (...).

Mai departe, așteptăm să vedem ce se întâmplă. Dar despre asta vreau să fie vorba", a declarat Crin Antonescu, față în față cu Bogdan Chirieac și Răzvan Dumitrescu, la „Ce se întâmplă”.

Citește și: EXCLUSIV  Crin Antonescu, ironii la adresa lui Rareș Bogdan și Dan Motreanu / video 

____

Crin Antonescu a fost președinte al partidului Național Liberal între 20 martie 2009 și 26 mai 2014 și a candidat la alegerile prezidențiale din 2009, când s-a plasat pe locul 3.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel